keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kori ilmaislehdistä

Joskus alkaa todella ärsyttämään kaikki ilmaislehdet kun tuntuu, että niitä tulee ovista ja ikkunoista. Tokihan voisi laittaa oveen myös ilmoituksen, että näitä lehtiä ei halua ja välillä näin teemmekin. Kun meille tuli taas yksi koiranpentu lisää niin ilmaislehdet tulivat taas kovaan käyttöön mutta nyt voisi jälleen lopettaa niidenkin haalimisen huusholliin....vai voisiko niitä hyödyntää. Satuin eksymään yhteen blogiin, jossa oli voimapaperista tehty kori, itse kun en halua mitään uutta ostaa niin käytin googlea tehokkaasti hyödykseni ja katselin ohjeita tarkkaan. Ja ei kun suunnittelemaan ja kokeilemaan omaa tuotostaan. Muutaman kerran sain purkaakkin ja ihmetellä, että mites se sitten meneekään...Mutta ensimmäiseksi kokeiluksi ihan näppärä peli. Ja mikä parasta, saan hyvin käytettyä lehdet johonkin hyödylliseen. Jos mieli tekee kokeilla niin tässä blogissa on hyvät kuvaohjeet. Myös Yle on joskus tehnyt aiheesta oman pikku juttunsa. Sekin kannatta lukaista, saa päähän monta ideaa jälleen.

Aloitin oman projektini keräämällä ison määrän sanomalehtiä ja aloin taitella niitä sopivan levyisiksi suiroiksi. Mitä enemmän taittelee, sen jämäkämpi korista tulee. Ja tietenkin jos tekee pieniä koreja niin niistä tulee automaattisesti jämäköitä. Itse tarvitsen tällä hetkellä kuitenkin korin muutamille ihanille kesäkankaille, joten vähän isompi kori olisi tulossa.
Liitin kaksi suiroa yhteen, tämän voi tehdä ompelemalla, liimaamalla tai teipillä. Itse käytin monessa kohtaa teippiä apuna kun en omista kovin montaa pyykkipoikaa, joita voi helposti käyttää apuna tässä hommassa. Pohjalle laitoin ensin kuusi suiroa virekkäin ja aloin punoa pohjaa. Suiroja siis 5x6. Ja siitä sitten noustiin ylöspäin.Korista tuli aika kiva mutta halusin mennä vielä askeleen eteen päin ja kaivoin valkoisen kalustemaalin esiin ja maalasin korin valkoiseksi. Itse pidin siitä, että maalauksesta tuli mahdollisimman epätasainen. Tulee kulunut fiilis siitä. Mutta kun kori kuivuin rauhassa niin minusta siitä puuttui vielä jotain.


Kaivoin siis valkoista sisustuskangasta hyllystä ja tekonahkanauhaa ja ompelin koriin sangat. Kiinnitin sangat niiteillä kiinni koriin. Niitit olen löytänyt joskus aikaa sitten Kierrätyskeskuksen Näprän osastolta. Sitten kaivetaan kesäkankaat esiin ja viikataan ne kauniisti korin sisälle. Ja jälleen saadaan työtilaa siistimmäksi. Voitte vain uskoa, että innostuin näistä koreista ja varmasti teen lisää eri kokoisia ka näköisiä. Tällaiset korit muuten toimii myös parvekkeella säilytyskoreina. Tarvitsenkin sellaiset sinne, joten ei muuta kuin hommiin. Mukavaa päivää kaikille

-Nelli-

19 kommenttia:

 1. Hmm, olen haaveillut olkkarin nurkkaan vilteille pärekoria, mutta ne tuntuvat maksavan maltaita. Mahtaiskohan sun systeemillä saada tarpeeksi jämäkkää sitä varten. Täytyy kokeilla, kun löydän jostain lehtiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantamista tuo ei kestä vaikka saikin jämäkkyyttä tuosta maalista. Mutta voihan noita kaikkea kokeilla mikä jämäköittää paperia. Itse ajattelin suossa laittaa myös pahvia pohjalle yms. Kuukkelikin voisi tietää millä voisi paperia käsitellä.

   Poista
  2. Ei tarvitse kantaa, kunhan viltit ei valuisi holtittomasti senkin päältä. :) mutta täytyy todellakin testata!

   Poista
  3. Kyllä tämä voi sitten toimia. Teet vain tukevat taitokset.

   Poista
 2. Hyvänen aika näitä upeita ideoitasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tämä nyt alunperin minun idea ole vaan näitä korejahan tehdään vaikka ja mistä :)
   Olen aina pitänyt korin punontaa hankalana ja vaikeana mutta ei se lopultaan kyllä niin hankalaa ollutkaan.

   Poista
 3. Miten hieno siitä tulikaan kun sai maalia pintaansa. Tätä ideaa täytyy kyllä hyödyntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Toki tykkään myös noista missä ei ole maalia mutta tämä nyt jotenkin sopi näin.

   Poista
 4. Tosi hieno kori! Voisi itsekin jossain vaiheessa testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, tämä on aika hauskaa puuhaa :)

   Poista
 5. Upea! Sopii hienosti tuo sun "kulunut" maalaus koriin. Mun on ihan ehdottomasti kans kokeiltava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kokeilin kyllä yhdelle sivulle, että miltä näyttää, jos maalaan ihan kokonaan peittoon, en tykännyt. Tämä jotenkin on paljon kivempi kun jossain kohtaa ei ole melkein ollenkaan maalia.

   Poista
 6. Kokeiltava on :D lehtikasa on odottanut pääsyä kierrätykseen jo tovin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa :)
   Tämä on kyllä kierrätystä parhaimmillaan...roska suoraan käyttöön.

   Poista
 7. Hienon näköinen kori, wautsi! Meille ei tule minkään maailman ilmaislehtiä ja mainoksiakin äärimmäisen harvoin :D. Maalla asumisen hyviä (vai huonoja?) puolia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Vähän on kaksipiippuinen juttu ...riippuen siitä kuka asiaa katsoo.

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Vau! Tosi kiva idea! Tykkään kovasti. Tuli mieleen että jos tuonne väliin joihinkin kohtiin ompelisi kangassoirot sisään niin se saattaisi kestää kantamista. Vähän kuin tukirenkaiksi. Taas niin hieno ja inspiroiva idea! 😙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi toimia hyvin tuo kangas idea. Toki jos lehden taittaa vielä kerran, tulee siitä jämäkämpi ja myös kestävämpi. Sekin siis jo parantaa kestävyyttä kun taittaa mahdollisimman paljon lehteä.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!