keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Kiireen keskellä

Mikään ei ole niin ihanaa kuin kiireen keskellä varastaa tunti perheelle. Vaikka olisi miten kiire niin on ihanaa tehdä noepaa ruokaa ja seurustella rauhassa lasten kanssa, kattaa pöytä nätisti vaikka onkin arki ja syödä rauhassa. Se on mahtavin hetki. Ihmisillä on olevinaan liian kiire, eikä ehdi istahataa siihen ruokapöytään edes hetkeksi, pureskella ruokansa hyvin, vaan ruoka syödään lennossa, eikä huomata edes niitä lapsia. Tässä ei aikaa mennyt kuin maksimissaan puoli tuntia. Mies tekee meillä välillä tuollaisen pika pastan ja me muut katamme pöydän sillä aikaa.


Lautaset, tarjoilukulho, leikkuulauta sekä pieni posliiniastia ovat Kierrätyskeskuksen löytöjä. Ja niin kuin aikasemmassa kattaus postauksessa mainitsin, niin meillä tykätään sekoittaa astioita, on harvinaista, että on näinkin sävysävyyn katettu pöytä. Mutta halusin nyt lähteä näistä hauskoista serveteistä ja servettipidikkeistä liikkeelle. Näin saatiin sinivalkoinen kattaus. Olen aikaisemmin jo tehnyt servetit vanhasta ikkunaverhosta ja servettien pidikkeet pitsin pätkistä, joihin koristeeksi ompelin koristenauhan pätkiä. Ei ole vaikea toteuttaa millään tavoin. Itse olin niin laiska, että en päärmännyt servettien reunoja vaan ompelin rullapäärmeen valkoisella langalla. Näin ne sopivat hyvin sinivalkoiseen kattaukseen. Servettien koko on 40x40.
Minulla kun pyörii kaikenlaista roskaa pöydällä niin niistä roskista sain ommeltua samalla kertaa pidikkeet serveteille. Pidikkeen pituus on noin 17cm, sis. saumanvarat. Tykkään valtavasti pestävistä serveteistä ja tulen tekemään näitä lisää tässä kevään ja kesän aikana ja pyrin tietenkin kierrätysmateriaaleista tekemään kaikki.
Mukavaa keskiviikkoa

14 kommenttia:

 1. Kauniit servetit ja ihana idea, etteivät ole kertakäyttöisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitetaan saada sellainen kiva sievä pestävien servettien pinkka tehtyä. Isompia ja sitten noita kahviservettejä. Näillä pestävillä tulee jänniä kattauksia, varsinkin jos tekee juuri lakanoista ja verhoista niitä.

   Poista
 2. Kaunis kattaus. Kankaiset servietit myös ns. arkikäyttöön onkin hyvä idea. Mulla on ollut valkeat juhlakäyttöön, mutta voisikin hyödyntää vanhoja kankaita/verhoja yms myös niihin arkisempiin hetkiin. Kiitoksia vinkistä! Perheen yhteinen ruokahetki on minusta tärkeä. Me pyritään siihen, että edes se iltaruoka syödään yhdessä. Aina se ei tietenkään onnistu, kun harrastukset tai työt osuvat sellaisiin aikoihin, että koko perheen on mahdottomuus olla yhtä aikaa syömässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tehdä arkikäyttöön myös servettejä ja oikein ihanan värisiä ja eri kokoisia. Saa arjestakin hiukan juhlavamman. Säästelee juhlaservettejä sitten juhliin. Meilläkin on valkoiset kauniit servetit juhlia varten. Toki valkoinen sopii myös arkeen.

   Poista
 3. Ihana idea tehdä itse servetit ja pidekkeet. Kaunis kattaus ja hyvännäköinen ruokakin. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pikaruokasörsseli :) Mutta tätä Tämä arki välillä on...

   Poista
 4. Vau, todella ihana idea sekä kaunis kattaus <3


  ♥ Vilhelmiina Lyydia

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos :) ilmat saisi lämmetä enemmän niin pääsisi oikein lököttelemään parvekkeelle.

   Poista
 6. Kaunis kattaus ja hienot lautasliinat! Sulla riittää kekseliäisyyttä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Pakko jotain yrittää, että saisi tuon ompelupöydän siistiksi. Kamala määrä roinaa pyörii pöydällä ja näin sitä saa pois :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!