maanantai 4. huhtikuuta 2016

Jugurttipurkki = kukkaruukku

Minulle tuli jokin tuitui mielenhäiriö tässä loppuviikosta, sillä minä haluan parvekkeelleni ihania vihreitä kasveja. Meillähän ei kasveja näy kun minä en osaa hoitaa niitä mutta nyt sain jonkin super väläyksen ja hankin parit kaktukset ja mehikasvit, ihan siitä syystä, että näistä olisi helpoin aloitella. Olen kyllä onnistunut yhden kaktuksen aikanaan tappamaankin, mutta toivotaan, että olisin kasvanut nyt sen verran aikuiseksi, että saisin nämä kasvit pidettyä hengissä edes hetkisen.


Kun tämä hullutus alkoi niin olihan minun pakko väsätä ruukut näille suloisuuksille. Jugurttipurkkien päällystämiseen ei taitoa juuri tarvita ja huovasta tehdynkin voi liimata jos ei ompelukonetta ole. Itse nyt ompelin osat toisiinsa ja istutin purkin huovan sisälle. Purkin sangan päällystin narulla. Toisen purkin päällystin kokonaan narulla, jonka liimasin spiraalina kaksin kertaisena purkin pinnalle. Paksummalla narulla jos päällystää niin yksi kerros riittää.

Parvekeprojekti etenee hitaasti ja palaten aina välillä samoihinkin asioihin. Tämä puskarykelmä kun ei ole vielä valmis mutta asia kerrallaan. Täytyy sanoa, että tämä projekti on räjähtämässä käsiin ihan kunnolla. Niin monta ideaa ja niin monta juttua...Ei taida tämä parveke valmistua edes kesän aikana.

Mukavaa alkanutta viikkoa

16 kommenttia:

 1. KIvat purkki tuunaukset! Kukille pitkää ikää. :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti salaojitit tai porasit reiät purkin pohjaa, etteivät lillu vedessä. Kiva idea käyttää noit purkkeja.
  -PHS-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihihi...juu, ei ole pelkoa, että lilluu vedessä meidän kasvit, oli purkki mikä tahansa.

   Poista
 3. Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin.Taas kiva idea:)

  VastaaPoista
 4. Tää sun blogi on aivan mahtava! Aiheuttaa hillitsemättömiä luovuuskohtauksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, Kiitos :) Hyvä, jos tästä jotain irti saa...

   Poista
 5. Kyllä noiden kasvien pitäisi olla aika kestävät. Vähän vettä ja paljon valoa, siitä se lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, me mietittiin kahden ammattilaisen kanssa, että millaisia kasveja ja millaisia hoitajia me ollaan. Että kyllä uskon siihen, että me saadaan nuo pidettyä hengissä. Tuo kastelu on juuri se mikä meillä ei luonnistu ollenkaan ja nuo pärjää pidempäänkin ilman kastelua.

   Poista
 6. Kiva idea! Monet kerrat olenkin miettinyt näille purkeille käyttöä (muutakin kuin lapsen marjaämpärinä), nyt tuli yksi hyvä vinkki, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nätiä monessa käytössä. Pitääkin alkaa laitella tänne niistä vähän juttuja.

   Poista
 7. Kivan näköiset! Nuo jämäkät muovipurkit on sinänsä ärsyttäviä. Että miksi pitääkin olla niin vahvaa muovia. Monesti oon miettinyt et mitä niistä tekisi. Tässäpä hyvä idea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä todella jämäkkää tavaraa mutta siitä huolimatta näistä saa vaikka mitä.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!