torstai 14. huhtikuuta 2016

Aterimet järjestykseen parvekkeella


Olemme jo pitkään syöneet partsilla ja tokihan tässä on välillä ollut ongelmia aterimien kanssa. Ennen meillä oli puinen aterimille tarkoitettu laatikko mutta jotenkin se tuntuu vievän muka liikaa tilaa ja tarvitaan myös serveteille oma koti sekä myös servetin pidikkeille. 
Tämä tuunaus on helppo tehdä joko ilmaiseksi tai sitten pienellä rahalla, sopii hyvin opiskelijan budjettiin. Meidän tarvikkeet olivat Kierrätysekskuksen ilmaisosastolta, rikki menneen kaapin hylly ja kaksi kuohuviinipullon korkkia (olen keräillyt korkkeja pitkään). Omasta mielestäni suoriuduin tästä mallikkaasti ja pakko sanoa, että tykkään tästä tuunauksesta aika mahdottoman paljon. Nyt on mielekästä tulla syömään partsille kun aterimet ja servetit ovat nätisti valmiina ja helposti otettavissa. Serveteistä tulee myöhemmin oma postauksensa, sillä innostuin tekemään niitä hiukan lisää.


Seinälokerikko

Tarvikkeet:

Leveä lahkeiset farkut
muita farkkuja joista voi leikata takataskut pois
puulevy tai vastaava
kaksi pullonkorkkia
liimaa
suti

Leikkaa farkkujen lahkeesta sopivan kokoinen pala, joka menee puulevyn ympärille kokonaan. Valitse ja leikkaa taskut myös valmiiksi.
Kaada liimaa esimerkiksi kertakäyttölautaseen (älä heitä sitä käytön jälkeen pois, voit käyttää sitä muissa liimauksissa vielä). Levitä liimaa levyn päälle reilusti sutia apuna käyttäen. Aseta lahkeen pala levylle ja silitä käsillä paikoilleen. Käännä levy ja lisää liimaa jälleen ja asettele farkku liiman päälle. Myös yli jäävät sivusiivekkeet liimataan taakse hyvin. Annetaan hetki kuivua.
Levitä liimaa taskujen taakse ja liimaa taskut paikoilleen, voit liimailla koristeita yms. mitä haluat.
Tee lautaan kaksi reikää ja kiinnitä korkit kiinniruuvien avulla.
Anna kuivua yön yli ja kiinnitä lopuksi seinään.


Seinäpussit

tarvikkeet:

lasten farkuista osa lahjetta (eri kokoisten)
ompele leikkuuosa kiinni ja näin saat pussin, voit myös ommella kulmat niin pussit ovat avonaisemmat ja pysyvät myös pöydällä pystyssä.
Ompele myös pätkä nahkanauhaa


Tämä hökötys sopii hyvin meidän boheemin parvekkeen ilmeeseen ja on ihan yksi suosikeistani tällä hetkellä. Alla olevassa kuvassa oleva posliinikippo on myös ilmaisosaston löytöjä, siinä oli pieni rikkouma mutta ei haittaa tahtia, se toimii hyvin tässä kohtaa koristeena. Tämä lokerikko on saamassa vielä lisää yhden asian mutta siitä sitten myöhemmin, sillä keksin sen juuri nyt kun kirjoitan tätä postausta. Joskus vähän kytee...
12 kommenttia:

 1. Tosi kiva idea ja hieno lopputulos. Tätä parvekeprojektia on ilo seurata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tätä projektia on myös valtavan kiva tehdä ja toivottavasti lopussa ei mitään isoa hintaa ole tälle tuunaukselle.

   Poista
 2. Toi lokerikko on niin hieno! :) Muakin aina ärsyttää kun kaikenmaailman servettitelineet yms. tukkii pöydän. Toi on just loisto keksintö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut käytännöllinen tässä istuessa ja syödessä.

   Poista
 3. Hieno lokerikko ja hyvät ohjeet! Musta on niin hienoa, että sä osaat hyödyntää kierrätysmateriaaleja näissä sun töissä. Mä tein joskus 90-luvun alussa kangaslokerikon ties mille sälälle. Siihen aikaan ei tullut kysymykseenkään, että farkkuja saisi jostain ilmaiseksi saati niitä saksittaisiin. Maailma on muuttunut paljon parissa kymmenessä vuodessa, kun tänä päivänä ihmisillä on vaatteita niin paljon, ettei niitä kaikkia ehdi edes käyttää.

  Mukavaa viikonloppua ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti <3 Kiitos.
   Meillä taas isoäiti oli kova tekemään vanhasta kaikenlaista mutta lähinnä leikkeli matonkuteita ja tulikin upeita mattoja. Itse tuunailin jo lapsena farkuista kaikenlaista mutta ei silloin ollut ilmaisosastoja ja kirpparitkin olivat aika kauheita paikkoja siihen aikaan.

   Poista
 4. Ompas nuo taskut juuri sopivan kokoiset aterimille, hyvin kekattu.

  VastaaPoista
 5. Yksi mielenkiintoisimmista parvekeprojekteista ikinä! Säilytyspussi on mahtava. Kauluspaitaservietit menee kyllä mulla työn alle kanssa, niitähän on kiva olla viemisinäkin. Aikasta näppärää paperiserviettien ja kynttilän sijaan viedä oikeesti kestäviä juttuja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ollut kivaa. Projekti alkaa tosin olla lopuillaan mutta pikku juttuja on tulossa vielä.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!