lauantai 12. maaliskuuta 2016

Väriä maailmaan, joka harmaana kulkee

Rakastan värejä, ne antavat energiaa ja hoivaavat läpi pimeän talven. Värit tuovat minulle energiaa ja myös hoivaavat pääkoppaani. Olenkin paljon ihmetellyt miksi synkkänä talvena pukeudutaan mieluummin tummaan kuin kirkkaisiin väreihin. En tarkoita, että kaikkien pitäisi olla riikinkukkoja vaan pienetkin kirkkaammat värit auttavat moneen mielipahaan ja naamaväänteeseen.
Esimerkiksi jos oloni on hyvin väsynyt niin tarvitsen punaista saadakseni itseni liikkeelle, oranssi taas ilostuttaa ja tasapainoittaa, keltainen on kuin aurinko...ja mitä se aurinko tekee? Vihreä taas on uusioutumisen väri ja sininen rauhoittaa.
Värejä ei välttämättä tarvitse päälleen laittaa vaan kotiinkin voi jotain pientä väripistettä laittaa ja huomaat eron heti. Olo muuttuu heti. Värit tuovat onnea ja huoletkin katoaa, värit ovat kuin taikamalja...Värit huumaa ja viettelee.

Muistattehan kun postasin laukusta tehdyn lankakorin tänne? Olin jo valmiiksi keränyt sinne kaikki mahdollisen jämälankakerän mitä asunnosta löysin ja ei muuta kuin mallin metsästykseen ja neulomaan. Malli on Novitan kirjoneulesukat, jotka muokkasin omaan makuun sopivammaksi. Näistä tuli kyllä nyt ihan minun lempparisukat ja koska jämäkeriä jäi vielä koriin niin varmasti näin riemunkirjavia neuleita on tulossa lisää. Nämä sukat kun laitoin jalkaani niin ne lämmitti jalkojani sekä todellakin sydäntänikin, tuli leikkimielinen ja iloinen olo.
Ihanaa lauantaita

20 kommenttia:

 1. Nami nami, ihan kuin karkit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan en erehdy vaan syömään niitä...Olis vähän karvaista :D

   Poista
 2. Oi kun on kauniit sukat! Tosi pirteän väriset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä tuovat kyllä iloa värikkyydellään :)

   Poista
 3. Ihanat sukat ja värit! Täällä toinen joka tykkää väreistä. Usein ahdistaa kun Suomessa on talotkin on yleensä niin neutreja väritykseltään. Rakastan esim. Italian pikkukylien värikylläisyyttä, hilseileviä maalipintoja jne. Ja erityisesti kesäisin tykkään käyttää eksoottisen vahvoja värejä omassa pukeutumisessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei uskalleta hyödyntää värejä taloissa, samaa olen huomannut. Sinulla on vahva näkemys omasta värimaailmastasi ja sopii sinulle niin täydellisesti :)

   Poista
 4. Kerrassaan ihanat väripillerit harmauteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kun nämä laittaa jalkaan saa sellaisen energiapiikin :)

   Poista
 5. Ihanat värit! Oikeat piristysruiskesukat!

  VastaaPoista
 6. Oi mitkä sukat, aivan ihanat, näistä taisit mainita silloin blogini kommentissa :). Samaa värittömyyttä ihmettelen minäkin, en tarkoita että pitäisi pukeutua päästä varpaisiin eri väreihin, mutta esim. yksivärinen värikäs paita toisi jo monen kasvoille hehkua tummien housujen parina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, taisi olla nämä sukat juuri. Elämme niin pitkään pimeässä, että väriterapia on oikeasti yksi mitä kannattaa kaamoksessa käyttää. Valo tietenkin mutta värit auttavat myös valtavan paljon.

   Poista
 7. Ihanan pirtsakat sukat!:) Yritän tässä parhaillaan ryhdistäytyä värien käytössä..:)se on kyllä totta, itsekin olen kulkenut turhankin tummissa vaatteissa, ja varsinkin talvisin. Toivottavasti asiaan on nyt tulossa muutosta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin olen joskus ollut kovin tummissa kulkeva ja opettelin ulos siitä ja täytyy sanoa, että värit antavat minulle sen verran piristystä elämään, että en kaipaa sitä valoa talvella.

   Poista
 8. Ihanat! Tuollaista pirteää vaaleanpunaista lankaa olen etsinyt mutta vielä ei ole kaupassa tullut vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankamaailmassa on tuollaisia lankoja, tosin ei taida ihan noita neon värejä enää olla mutta kirkkaita kyllä löytyy silti. Lanka on Lisa uni.

   Poista
 9. Ihanat, joo, väriä tarvitaan kaikkialla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, värit piristävät kummasti :)

   Poista
 10. Ihanan pirteät sukat! minä olen superhuono käyttämään värejä, mutta yritän sinnikkäästi ujuttaa niitä takaisin vaatekaappiin. Lukioikäisenä kävin sellaisen värien ilotulitusvaiheen läpi, että taisin sitten kyllästyä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset on erilaisia. Toiset tarvitsee värejä, toiset pärjää ilman :) Itse taas ole naina ollut värien suurkuluttaja, enkä siitä ole eroon päässyt.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!