keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Parvekeprojekti


No niin, nyt se alkaa...nimittäin meidän parvekeprojekti... Projekti tuskin on koskaan täysin valmis mutta on myönnettävä, että partsi on nyt juuri sellainen, jota olemme tässä muutamana vuonna koittaneet hakea. Rahaa projektiin meillä meni maalit mukaan lukien noin 32€, ei siis mikään paha hinta ollenkaan. Parvekkeelle siis rahalla uutena hankittiin valkoinen maali, sekä yksi valosarja. Kaikki muu tulee Kierrätyskeskuksesta, sekä oman kellarin syvyyksistä.
Ainoa sellainen kunnon pähkäilyn aihe on ruokapöytä, että maalaammeko sen valkoiseksi vai jääkö puun väriseksi. Jotenkin puu sopii tuohon meidän bohotyyliin hyvin ja on kivempi kun kaikki ei ole valkoista.
Postauksen aloituskuvassa näkyy meidän vanha sänky, sekä vanhat patjat (tai toinen patjoista), Näistä patjoista on tehty uusia asioita parvekkeelle ja yksi uusi asia on tuohon puulaatikkoon tehty patja. Isoja ptjoja saa hyvin leikattua saksillakin vaikka se vaatii hiukan enemmän voimaa sekä motivaatiota, se kun ei ole ihan helpoimpia juttuja mutta kun hetken tekee niin leikkuujälki vain paranee ja tapa työskennellä paranee myös.


Aloitetaan projekti meidän vanhasta puulaatikosta, jonka sain aikanaan kun olin Seurakuntaopistolla pääsykokeissa. Siis alalle johon valmistuin syksyllä. Jonotettiin psykologin haastatteluun ja heillä siivottiin vinttiä. Tämä laatikko osui silmiini ja kysyin reippaasti, että saanko minä sen ja pienen kyselyn jälkeen lupa tuli. Laatikko on toiminut niin pöytänä, säilytyslaatikkona kuin yrttitarhana. Mutta homma ei oikein toiminut sen kanssa joten nyt se kaivettiin kellarista, puhdistettiin ja maalattiin valkoiseksi.


Vinkki:
Itse laatikko on helppo tehdä, jos ei puulaatikkoa mistään löydä. Kierrätyskeskuksen ilmaisosastoltakin saattaa löytyä välillä rikkinäisiä huonekaluja joista nikkaroida laatikon, jonka maalaa valkoiseksi. Ei välttämättä ihan puuta ole mutta hyviä laatikoita saa niistäkin väsättyä jos haluaa. Itse olen tehnyt yhden laatikon vanhan vitriinin hyllyistä (tosin se ei ole tehty samoin kuin puulaatikot tehdään).Tarvikkeet:

Puulaatikko
maalia
laatikon toisen pitkän sivun kokoinen pala vaahtomuovipatjaa
vanha kylpypyyhe
pala pitsiverhoa
pätkä verhovaijeria
leikkuu-ja ompelujätettä tyynyn sisälle
pala pitsiä

Maalaa laatikko haluamallasi värillä, mittaa laatikon toisen pitkän sivun pituus ja syvyys. Leikkaa oikeankokoinen pala vaahtomuovista, leikkaa sopivat kappaleet myös pyyhkeestä (myös sivuosiin). Ompele pyyhkeen kappaleet yhteen ja laita vaahtomuovi päällisen sisälle, ompele kääntöaukko kiinni käsin. Lopusta pyyhkeestä saa vielä pinen tyynyn, jonka voi täyttää leikkuu-ja ompelujätteellä.

Leikkaa pitsiverhoista sopivat kappaleet, ompele reunat sekä yläpäähän verhovaijerille sopivan kokoinen kuja. Kiinnitä laatikon lyhyiden sivujen yläosaan koukut, leikkaa verhovaijeri sopivan mitaiseksi, pujota verhot ja kiinnitä verhovaijerin toinen pää koukkuun. Leikkaa pitsinpätkät joilla saat verhot kauniisti vedettyä sivuille, kiinnitä joko koristenastalla tai koukulla.

Jos koira pitää lämpimästä tai ulkona on vielä koiralle liian kylmä niin voi tehdä pienen taljan esimerkiksi vanhasta takin teddyvuoresta tai hupusta sekä fleecepeitosta. Itse tein tämän taljan olohuoneprojektin aikana mutta koirat ovat omineet tämän itselleen. Parvekkeella on hivenen vilpoista vielä, joten tämä talja saa olla hetkisen lämmittämässä koiran tassuja ja massua.

Mukavaa kevättä kaikille!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos ja tämä on helppo toteuttaa ja jos ei enää koiransänlyä tarvitse niin sitten puulaatikko muuttuu joksikin muuksi.

   Poista
 2. Onpa majesteettinen pesä ja aika ylväälle vaikuttaa myös uusi asukas. Koti asukasta myöten ilmeisesti :D Hienoti toteutettu kyllä. Tykkään näistä puulaatikkoprojekteista itsekin. Kunhan aikaa on enemmän nikkarointiin oon ajatellut kans parvekkeelle jotain uudistusta. Jään siis tätä (kin) mielenkiinnolla seuraamaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, meidän tämä Nuppu koira tietää olevansa siniverinen prinsessa ja tykkää kaikesta todella suloisesta ja prinsessamaisesta hömpötyksestä. Odottaa myös prinsessan kohtelua. Me olemme hänen kotiorjiaan ja toteutamme kaikki tämän neitokaisen toiveet. Temppuja ei tee mutta viihdyttää itseään teettämällä temppuja meillä.
   Kaikesta huolimatta on todella kiltti koira, ei ärise eikä murise kuin tuolle pennulle välillä.

   Poista
 3. Ihanat kuvat! <3 Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä keksitte pöydälle tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytä voi kyllä jäädä ikuiseksi mysteeriksi :D

   Poista
 4. Parvekeinspiraatio! Täällä pitäisi kanssa uudistaa koko "kesähuone", vielä on vain suunitelma vähän hukassa..

  Heh, mulla oli kans vastaava verholinnake (fuksianvärisenä!) meidän koiralle.. :D Viritin sen silloisen asunnon tiskikoneen "aukkoon". Konetta, kun ei ollut ja pöytätason alle jäi hukkatilaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoinen soppi olisikin kiva, Saattaisi olla, että meillä nuorinkin olisi siellä majassa piilossa, jos vain olisi tuommoinen aukko. Meillä tuosta aukosta on tehty kaappi :D

   Poista
 5. Ihana paikka neidille! Sulla kyllä välähtää, tämäkin on niin kiva idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppu tykkää kovasti, ainoa, että on pikkuisen vilpoinen vielä sellaiseen pitkään oleskeluun.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!