lauantai 19. maaliskuuta 2016

My rag bag

Minulta välillä kysellään, että mitä tapahtuu niille vaatteille, jotka eivät sovellu edes tuunaukseen. Useasti totean, että menevät paloiksi ja rahien sisään mutta totuus on se, että en voi koko asuntoa kuitenkaan sisustaa raheilla niin pakko on välillä keksiä jotakin muuta lumpuille.
Eli tällaisia lumppuja on rikkinäiset ja tahraiset vaatteet, joista ei oikein saa mitään järkevää tehtyä ja nämä leikkaan kuteeksi ja kuteesta saakin tehtyä vaikka ja mitä. Pelkästään jo virkkaamalla voi tehdä niin sisustuskoreja kuin mattojakin. Eli kyllä lumppukin vielä pelittää ja sille voi antaa uuden elämän uudessa muodossa. Taivas rajana mitä kaikkea voi vielä lumpustakin tehdä.


Lehtikori
Sukkakori
Virkattu kassi
Söpön pesä

Ja toki kuteesta saa vaikka mitä muutakin tehtyä erilaisin menetelmin mutta minä keskityn nyt pelkästään virkkaukseen, varsinkin kun se ei ole vahinta alaani ollenkaan mutta yritän kuitenkin kovasti oppia. 
Olen pitkään ihastellut ns. rag laukkuja ja onneksi tuo meidän Söpön pesä oli jo niin kulahtanut, että laitoin sen pesuun ja purkasin koko pedin. Tästä materiaalista sain virkattua itselleni ihanan rag bagin. Rag bag voidaan tehdä miten tahansa ja virkkaus kuteesta on vain yksi tapa tehdä laukku. Olen jokin aika sitten löytänyt Itiksen Kierrätyskeskuksesta ihanan nahkarepun joka kotona osottautui niin huonokuntoiseksi, että leikkelin siitä hyvät osat käyttöön. Näistä muodostui nyt minun suloinen rag bag.Olen ennenkin sanonut siitä, että tuunauksessa on se hyvä puoli, että aina voi tuunata uudelleen ja uudelleen. Ja mikään ei ole hauskinta kuin nähdä jo tuunattu asia ihan uudeksi muotoutuneena jos ei se ole enää toiminut entisessä asussaan.


Kengät: Koivukylän Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto


Ihanaa aurinkoista lauantaita

14 kommenttia:

 1. Trikookude ja nahkaläppä (+hihna) näyttävät kyllä yllättävän hyvältä kokonaisuudelta! :) inspiroiduin, itselläkin olisi ihan vastaava repun nahkainen läppä leikattuna talteen.. sopisi hyvin kesälaukuksi...! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä aika kiva kesäkassi ja onneksi muutin mieltäni tuossa ja laitoin tuon nahan tuohon. Tykkään itse ainakin paljon tästä nyt näin.

   Poista
 2. tykkään! Vanha nahka on niin kaunista. Sopivat hyvin yhteen kuteen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha nahka on kyllä kaunis ja hyvin sopii kuteen kanssa, totta.

   Poista
 3. Wautsi miten hieno laukku! Ja nuo kengät ♥ Ihanat! Mä en kyl ala, jos nekin on ilmaisosaston löytöjä =) Ihanaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 4. Hieno laukku! Se on kyllä todella palkitsevaa, kun saa jatkettua käyttöikää mahdollisimman pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana katsella miten pienillä muutoksilla vanha asia muuttuu kokonaan uudeksi ja käyttötarkoitus sen mukaan. Tästä laukusta tuli minun ihan ykkönen nyt. Tykkään todella paljon.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!