torstai 31. maaliskuuta 2016

Kesän värit-uusi rag bag trikookuteesta

Laita silmät kiinni, anna ajatusten viedä kesään, miltä kesä näyttää, miltä se tuoksuu, miltä se kuulostaa, minkä värinen se on?

- Minun kesäni näyttää kirkkaalle, tuoksuu luonnolle, kuulostaa lintujen laululle ja se on väriltään kirkkaan keltainen. Näistä fiiliksistä on tehty minun seuraava rag bag. Ihanat voimakkaat ja kirkkaat värit kylpevät kesän lämmössä, sopivat niin upeasti kesäfiiliksen etsimiseen. Trikookudetta voi aina leikata vanhoista trikoopaidoista. Rag bagejä on helppo tehdä ja siksi näitä voi tehdä parit eriväriset samalla kertaa. Eri kokoisia ja eri näköisiä, pienellä muutoksilla. Minun trikoista tehdyt rag bagit löytyvät täältä ja täältä. Näitä kun voi tehdä monesta muustakin materiaalista kuin vain kuteesta, mutta palataan niihin myöhemmin.

Minun ihanan kesäkassin ympärille sopii monet kirkkaat värit ja näitähän värejä löytyi Kierrätyskeskuksesta. Aurinkolasit sekä kengät ovat löytyneet sieltä. Ihanat vintage- tyylliset huivit olen joskus ommellut. Ihana aurinko valtasi meidän kodin näiden herkkujen myötä.
Täytyy todellakin myöntää, että meiltä löytyy vaikka mitä mahtavaa Kiertiksestä, nuo trikoopaidatkin löytyy sieltä helposti. Olen todella iloinen noista punaisista sandaaleista sillä minähän tuhosin vahingossa tuollaiset samanlaiset muutama vuosi sitten.Tarvikkeet:

trikoopaitoja
yksivärisiä ja kuviollisia

Lekkaa t-paidan helma noin 3cm leveydeltä spiraalina kainaloon asti. Samoin hihat ja lopuksi tavallisen kuteen leikkuuta loput etu-ja takakappaleelta. Ompele muutamalla tikillä kuteen päät toisiinsa niin ei tule solmuja mihinkään. Pistot ja lanka ei näy valmiissa työssä. 

Virkkaa 6 koukulla noin 25-30 silmukan pätkä jonka ympäri virkkaa tavallisia kiinteitä silmukoita. Lisää jokaiseen päähän kerroksen viimeiseen silmukkaan kaksi uutta silmukkaa, näin saat ovaalin muotoisen pohjan.

Kun pohja on mieleisen kokoinen lopeta lisäykset ja virkkaa ympyrää niin pitkälle kuin haluat, vaihda kuteen väri ja virkkaa kolme kerrosta, merkkaa keskikohta, virkkaa normaalista ja jätä molempiin sivuihin sopiva määrä silmukoita väliin (minulla on noin 8 silmukkaa välissä), seuraavalla kerroksella lisaa tuo kahdeksan silmukkaa niin saat kahvan. Virkkaa vielä yksi kerros ja toinen kerros piilosilmukoita. Päättele päät pujottelemalla kuteiden väliin. Pään voi myös ommella parilla tikillä kiinni.Ihanaa päivää kaikille

8 kommenttia:

 1. Ihanat värit!! Tulee niin kesäinen fiilis (ei pidä katsoa ikkunasta ulos...) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi eilen aurinko kuitenkin paistoi päivällä :)

   Poista
 2. Keltainen on hieno väri! Minäkin tykkään matkamuistohuiveista ja niitä on tullut kerättyä myös (kierrätyskeskuksesta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen vasta löytänyt keltaisen siis kirkkaan keltaisen. Sinappi onkin mun yksi lemppariväreistä.

   Poista
 3. IHANA JA KESÄINEN POSTAUS. KELTAINEN ON KESÄN VÄRI JA TURKOOSI.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä sinun kanssasi noista väreistä. Keltainen aurinko ja turkoosi meri <3 Ei ole sen upeampaa...

   Poista
 4. Tuulahdus kesästä, ihanaa! Laukku on raikas, sommitelma laseista ja huiveista sopii siihen :). Kesä tuntuu vielä kaukaiselle, meillä edelleen lunta ja pakkasta yöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kesä sieltä tulee...ihan varmasti <3

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!