tiistai 15. maaliskuuta 2016

Blogi 5v

Oikeasti olen blogannut jo vuodesta -08 asti mutta blogini oli silloin Vuodatuksessa. Siirryin kokonaan tänne kun Vuodatus kaatui ja kaikki kuvat katosivat. Mutta tämä blogi täyttää tänään sen 5v ja jeejee, katsotaan kohokohdat vuosien aikana. Kaikkea tapahtunut ja sattunut ja blogi muuttunut ajan saatossa, kuten meidän pieni perhe.

Miksi ylipäänsä aloitin bloggauksen? Sairastuin vakavasti basedowin-tautiin ja koska en oikein kyennyt elämään normaalia elämää vaan kipujen vuoksi olin lähes yksinomaan kotosalla niin ompelu oli ainoa asia joka piti minua järjissään.

Blogini ensimmäinen postaus oli 15.3.11 ja silloin postauksen kohteena oli farkkuhame. Kyseinen farkkuhame on paljon käytetty mutta eipä täällä blogissa juurikaan nähty. Muutamassa postauksessa näkyy.


Samana vuonna kun blogini siirtyi Bloggeriin matkustin ensimmäisen kerran Kazimierziin, kävin Auschwitzissa sekä pääsin vihdoin leikkaukseen (poistettiin kilpirauhanen)


Kuntoutus vei oman aikansa mutta valoa päin mentiin ja lujaa, vuosi 2012 näytti hyvin valoisalta. Tyttäreni muutti omaan kotiin. Turku sai jäädä entiseksi elämäksi, tytär halusi kuitenkin jäädä Turkuun. Muu perhe paketoi kotinsa ja lähti Helsinkiin takaisin. Sitä ennen kävin tytön kanssa kahdestaan Riiassa
Mies pääsi opiskelemaan teologiseen ja minä jäin vielä hetkeksi kotiin tukemaan poikia. Blogi alkoi hieman muuttua ja tuunaus alkoi tulla mukaan kuvioihin. 
Vuosi 2013 taas toi tullessaan suuret tuulet, itse pääsin opiskelemaan ja nuorimmainen siirtyi kerhosta päiväkotiin ja vanhempi poika siirtyi yläkouluun. Tämä oli meidän ensimmäinen kesä Pohjois-Helsingissä ja polkupyöräilystä tuli meidän perheen yhteinen harrastus. Pyöräiltiin lähes joka päivä. Meille tuli myös uusi perheenjäsen, Söpö. Teimme reissun Tallinnaan vanhemman pojan kanssa. Tallinnassa tietenkin vierailin myös tyttäreni kanssa, matka oli tytön joululahja.
Ompelut jatkuivat ja mukaan tuli myös rikkinäisten korujen uusiokäyttö. Ja kirpputorit valtasivat meidän elämän.Entäpä mitä tapahtui 2014?
Opinnot jatkuivat ja työelämä muuttui. Uskalsin päästää vanhemman poikani ilman minua Lancasteriin ja  Nyt tuunauksesta tuli pääasiallinen sisältö blogiini. Ensimmäinen vuosi ilman uusia vaatteita alkoi ja opin uutta aika paljon, tuo matka jatkuu edelleen, sillä opittavaa on vielä ja paljon. Parveke kausi alkoi aikaisin ja nautimme parvekkeella jälleen. Kävin mieheni kanssa kahden Tallinnassa pika lomalla.


2015 olikin sitten mieletön vuosi, nimittäin minä valmistuin. Nuorimmainen pääsi ensimmäiselle ulkomaan matkalleen, Tallinnaan. Palasimme Kazimierziin tyttäreni kanssa, jolle Krakova on myös tuttu. On ollut siellä ennenkin. Blogi alkoi painottua tuunaukseen ihan kunnolla. Ja tällä tiellä ollaan edelleen. Hyvin mielenkiintoisia kokeiluja ja paljon uusia tapoja tehdä käsillä asioita. 
Ihanaa kun olette olleet mukana kummallisessa maailmassani. 

Ihanaa päivää kaikille!!

16 kommenttia:

 1. Onnea 5 -vuotiaalle! Olipa kivasti kerrottu tämä blogisi matka ja ihanat kuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ajattelin laittaa pienen pläjäyksen kun uusimmat eivät välttämättä ole ihan kaikista mutkista tietoisia. Vain ne harvat jotka siirtyivät mukanani Vuodatuksesta tänne tiesivät ainakin tuosta sairaudesta.

   Poista
 2. Kiinnostavaa oli lukea naisesta ja perheestä tämän blogin takana. Onnea 5-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 3. Juu, täällä roikutaan uskollisesti mukana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roikutaan yhdessä ja molemmissa päissä :D Ihanaa, että olet jaksanut tepastella kanssani tätä matkaa <3

   Poista
 4. Onnea 5-veelle.Oli tosi hauska lukea yhteenveto blogin ja sen takana olevasta elämästä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pieneen aikaan mahtuu niin paljon..

   Poista
 5. Kauan olet jaksanut blogia kirjoitella, onneksi meille lukijoille! Ompelu ja muut käsityöt ovat usein se järjissä pitävä harrastus ;) Onnea tulevillekin blogivuosille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se todellakin on järjissä pitävä harrastus.

   Poista
 6. Onnea puolikkaalle kympille! Pitkä bloggausura on sinullakin jo kertynyt. Ps. Kaunis tuo viimeinen kenkäkuva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eikös vain olekkin kiva kuva? Noista kengistä tuli kyllä monta hyvää kuvaa.

   Poista
 7. Hurjasti onnea 5-vuotiaalle! Mukavaa, että avasit tämän blogin tarinaa myös meille uudemmille lukijoille. Sulla on ihania ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vähän omista asioista puhelen, että tuollainen pieni yhteenveto ei paljoakaan haittaa :) Kiitos paljon ja mukavaa, että olet remmissä mukana.

   Poista
 8. Mukavaa oli kyllä lukea sinun tarinaasi :). Viidessä vuodessa ehtii tapahtua paljon. Oikein paljon onnea ❤

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!