tiistai 9. helmikuuta 2016

Viitta villakangashameesta

Viitta "tarkoittaa pitkää, hihatonta päällysvaatteena käytettävää vaatekappaletta", viittaa myös vaipaksi  tai kaavuksi kutsutaan. Viittoja on monenlaisia, on hupullisia, on koristeellisia, yksinkertaisia, käytössä päällysvaatteena niitä on käytetty keskiajalta nykyaikaan. Nykyisin kun puhutaan viitasta niin mieleen tulee supersankarit mutta viitta on paljon monikäyttöisempi kuin rooliasuna. 
Viitta on kaunis vaihtoehto takille ja sen voi tehdä oikeastaan mistä materiaalista tahansa, nykyään kauniita viittoja löytyy valtavat määrät ja moneen vuodenaikaan. Itse henkilökohtaisesti pidän viittoja syksyllä ja keväällä sillä ovat miellyttäviä käyttää silloin. Kesällä on kiva heittää ohut poncho suojaamaan valkoista ihoani ja talvella taas ottaa käyttöön paksut villaponchot.


Kun pukee viitan päälleen matkustaa tsaarien aikaan, kauniit viitat kauniiden pukujen suojana. Tällainen olo minulle tulee aina kun laitan viitan päälleni. Omat viittani toisin eivät ole yhtä lukuunottamatta ihan tsaarin ajan  mieltymysten mukaan vaan enemmän jälleen boheemia kokeilua ja joita voi käyttää minkä vaatteen kanssa tahansa.
Blogista löytyy iso määrä kaikenlaisia viittoja ja ponchoja mutta osa niistä on myös laitettu eteen päin tämän siivous vimman aikana. Pari viittaa jäi ja ponchoja hyvä läjä. Kuvissa siis ne viitat jotka jäivät kotiin. 


Kierttiksen ilmaisosastolta olen aikanaan tuonut kotiin villakangashameen, jossa materiaalia oli paljon enemmän kuin tuossa ylemmässä kokeilussa. Hame oli tallottu aivan likaiseksi ja oli ihme, että sain sen kokonaan puhtaaksi parin pesun jälkeen. 
Purin hameen kokonaan ja viitta olikin helppo tehdä sen jälkeen. Vyötärönauhasta sain vielä hauskan kauluksen viittaan. Tilkkulaatikosta löysin pätkän keinoturkista ja vanha vyö lumppulaatikosta. Nyt on ohut vuoreton viitta valmis ensi syksyn hullutuksiin.


Sinivihreä kukonaskel- kuvio kankaassa antaa paljon mahdollisuuksia pukeutumiseen ja yhdistelyyn. Tämän kanssa sopii niin farkut kuin suorathousut ja hameet myös. Kaikki käy. Itselläni on vahva farkkukausi menossa joten kaikki yhdistellään farkkuihin, kaikki sopii ja jos ei sovi niin pistetään sopimaan.Mukavaa tiistaita 

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tämä viittavillitys on kyllä mennyt ihan yli äyräiden :)

   Poista
 2. Siitä tuli kyllä hieno:) Itselläni ei ole viittoja, mutta olen niitä ihaillen katsellut myös elokuvissa; kuten esim. Jane Austenin eri tarinoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat valtavan kauniita. Historialliset vaatteet ylipäänsä ovat kauniita.

   Poista
 3. Oi apua mäkin haluan viitan!! Niin tyttömäisen naisellinen, ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella naisella pitäisi olla yksi viitta :)

   Poista
 4. Hienot viitat! Ja nätit sun päällä:)

  VastaaPoista
 5. Tyylikkään näköisiä viittoja! Viitta onkin aika näppärä asuste, pitäisi taas kaivaa esille omansa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa kaivella esiin...

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!