tiistai 2. helmikuuta 2016

Tyyli, muoti vai molemmat vai ..... kääk!

Muoti ei luo tyyliä, vaan tyyli muodin..

Nykyään on helppo pukeutua ihan miten tahansa kun kaikki on katukuvassa ok, kaikki eri tyylilajit sekoitettuna toisiinsa, ei ole mitään tarkkaa tämän aikakauden hittiä vaan kaikki eri aikakausien hitit on nyt yhdessä paketissa. Mielenkiintoisimpia tyyliniksejä tulee tällä hetkellä suurilta tyyliguruilta, ei oikein enää muotitaloilta. Tietenkin jokaisella muotitalolla on oma tavaramerkkinsä ja niin pitää ollakkin. Kertakäyttömuodin rinnalla on hyvä olla klassinen ja iätön tyyli myös. Koska kaikki ei kaikille sovi ja koska olemme kaikki eri luontoisia ja etsimme muodista ja tyylistä eri asioita.
Mikään pukeutumistapa ei ole väärin vaikka joistain aina napistaankin kovasti.
Otetaan nyt esimerkkinä vaikka rintaliivien olkaimet sekä sukat sandaaleissa. Itse saatan mustan paidan kanssa laittaa kirkkaan pinkit rintaliivit niin, että olkaimet vilkkuu kun paidan kaula-aukko tippuu olkapäältä alas tai sitten tykkään laittaa polvisukat ja sandaalit. Minusta pukeutuminen ei pidä olla niin vakava asia, että siitä pitää hermostua tai jos katukuvassa vilahtaa rintaliivin olkain niin siitä sitten vedetään kilarit ja asiasta metelöidään ympäri somea. Pidän sitä kovin kummallisena asiana. Kaikille ei sovi pukeutua niin mutta ei se vakavaa ole.


Haluan tänään esitellä minun mentorit, joiden tyylittelyä seuraan ja joiden ohjeita kuuntelen. He katsovat vaatteita erillaisin silmin, lähestyvät pukeutumista eri tavoin kuin muotitalot. He ovat raikas tuulahdus jo hyvin pölyiseen muotiteollisuuteen. Minulle katutyylit ja eri kulttuureiden alalajit tuovat kaikkein eniten inspiraatiota omaan pukeutumiseen. Boho lukuisine eri alatyyleineen on minun juttuni päästä kantapäähän. Tyyli josta en tule koskaan luopumaan vaikka kaikkea muutakin kaapistani löytyy.

Kirpputori ihmisenä ja tietenkin mekkoja rakastavana naisena ihailen suunnattomasti Shareen Mitchelliä. Hänen vintage- myymälä olisi minulle keidas jossa saisin rauhassa sukeltaa mekkojen upeaan maailmaan. Voisin itsekkin tehdä samanlaista työtä mutta koska kaikki vaatteet ovat intohimoni niin minun kauppa olisi täynnä kaikkea muutakin kuin mekkoja. Shareen Vintage on aarreaitta.Toinen mentorini on Gok Wan, hänen tapansa nähdä nainen on aivan omaa luokkaansa ja hänen uskallus myös muuntaa kaupasta hankittuja vaatteita pienin niksein on hienoa. Pikku niksejä, joita jokainen tarvitsee. Hänen kädenjälkeään on mahtava seurata. Mutta vaikka ohjeet ja vartalonmukaisen pukeutumisen tunnenkin niin pukeudun silti ihan miten tahansa välittämättä oikeastaan yhtään mistään säännöistä. Omat lempivaatteet kun on isoja ja löysiä.

Ja viimeisenä mutta ei todellakaan vähäisempänä upein nainen maailmassa on Iris Apfel. Hänen tyylinsä on vain jotain mitä jaksan ihailla, se ei ole tylsää eikä vakavaa. Uskallus ja varmuus itsestään on se mikä hänestä on tarttunut minuun. Kuka sanoo, että pukeutumisen pitää olla vakavaa? Se saa olla hauskaa ja sekopäistä jos se vain sopii kantajalleen. Mutta vaikka ulkonäkö onkin hyvin näkyvää ja rajua niin Apfel on rautainen ammattilainen jota kuunnellaan korvat höröllään.

Kaikki kolme ovat olleet enemmän tai vähemmän blogissani mukana ja tulevat aina olemaankin. Mutta vaikka sanonkin, että kaikki on jo nähty ja muoti on tylsää niin jokaisella meistä on omat maneerimme ja tyylijutut jotka toistuu ja minulla ne on selvästi kaksiosaiset paidat/mekot. Tarkoitan siis paitaan lisättyä hameen tai paidan osaa. Tein ensimmäisen tällaisen 2013 ja sen jälkeen paluuta ei ole ollut. Mainitsin jo, että pidän löysistä vaatteista, nykyään vaatteet ovat kovin niukkia niin tuunaamalla saa aina juuri sellaista josta pitää.


Vielä erikseen haluan muistuttaa teitä, jotka odottelette pakettia tulevaksi...Yritän huomenna ehtiä postiin niin pääsevät paketit lähtemään uusiin koteihin. Pyydän anteeksi, että on kestänyt näin kauan.

Mukavaa päivää kaikille

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista lukea, mistä sinä ammennat inspiraatiota pukeutumiseesi. Sulla on kyllä ihana oma tyyli <3! Samaa mieltä olen sinun kanssa siitä, että jokainen saa toteuttaa itseään ihan just niin kun hyvältä tuntuu. Minä en ainakaan enää jaksa ihmetellä toisten valintoja pukeutumisessa, vaikka itse en tekisikään niin. Jos itsestä tuntuu hyvälle, niin se ja sama, mitä muut asiasta ajattelevat. Pieni pitää olla ihmisen ärsyyntymiskynnys, jos vaikka ne tennissukat sandaaleissa aiheuttaa suunnattoman kommentointi ryöpyn. Ehkä tässä maailmassa on muitakin asioita, jotka vaativat suurempaa huomiota kuin se, miten kukin pukeutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään kyllä itsekkin tästä minun hullunkurisesta lumppuvarastostani :)
   En edes ihan ymmärrä sitä, että miksi jonkun ihmisen pukeutuminen voi aiheuttaa joissakin niin valtavia tunteita...

   Poista
 2. Kiva postaus! Onneksi tuntuu että nykyään pukeutumistyylejä "saa olla" yhtä paljon kuin ihmisiäkin, ei tarvitse kaikkien mennä samaan muottiin. Silti henkilökohtaisesti toivon, että esim. juhlissa ja kirkossa noudatettaisiin perinteistä pukeutumisetikettiä, eikä oteta liikaa vapauksia :). Minä kanssa tykkään tuosta Gok Wanista ihan hirvittävästi, katsoin aina telkkarista kaikki jaksot kun tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja siksi pukeutuminen on paljon mielenkiintoisempaa kun ei olla samasta muotista valettua.

   Poista
 3. Mielenkiintoista, enpä ole tullut ajatelleeksi sinulla mentoreita olisi, niin omantyylinen olet. Nytkun heidät esittelit niin todentotta yhtäläisyyksiä löytyy.
  Gok Wan ja Iris Apfel kiehtoo minuakin. Näkyvätkö tyylissäi onkin toinen juttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon.
   Iris on kyllä aivan mielettömän upea ilmestys ja rautainen ammattilainen, joka arvostaa kädentaitoja. Hän on ollut kovin huolissaan siitä, että useat nykysuunnittelijat eivät osaa itse ommella ollenakaan.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!