lauantai 13. helmikuuta 2016

Rikkinäisestä puuvillaneuleesta hame

Yksi helpoimpia ja nopeimpia tapoja muokata vaate aivan toiseen käyttötarkoitukseen on tehdä paidasta hame. Siihen hommaan ei paljoa tarvita, kaapista jos löytyy kapea hame jota käyttää kaavana niin sakset sekä ompelukone ovat ainoat tarvikkeet. Näitä hameita voi tehdä sitten oikeastaan mistä joustavasta vaatteesta tahansa. Esimerkiksi kaksinkertaisesta trikoosta, villasta tai ihan trikoosta. Kaikkien hameiden ei tarvitse olla kapeita vaan näistä voi tehdä vaikka millaisia ja kiinnittää frillaa tai leventää helmaa kiiloilla. Voi tehdä vaikka tilkuista yhdistelemällä hameen. Vaihtoehtoja on valtavat määrät. Omani on nyt jälleen tylsästi tavallinen suora hame kun tarvitsen kaiken hörhelön joukkoon hiukan ihan perus vaatettakin.

Hame on todella nopea tehdä, varsinkin jos tarvitsee jotakin sopivaa päälleen ja nopeassa ajassa. Naisilla kun on välillä niitä ongelmia, että kaapissa ei ole mitään päälle. Ongelma ratkaistu kun nappaa kaapista paidan jota ei enää käytä tai se on rikki.


* Leikkaat vain väljästi hameen ääriviija pitkin (muista saumanvarat) Leikkaa hihoista kaitaleet, joista teet kuminauhakujan vyötärölle. Ompele ensin hameen sivusaumat yhteen ja sen jälkeen sovitat vyötärökaitaleet paikalleen ja ompele kiinni, laita kuminauha väliin. Valmis.


Kuvan molemmat neuleet ovat Kierttiksen ilmaisosastolta löydettyjä.
Ratsastussaappaat hankittu muutama vuosi sitten Aleksi 13

Paidan koristeen siirsin hameen helmaan.Mukavaa lauantaita

4 kommenttia:

 1. Kiva idea.
  Ihanaa Ystävänpäivää Sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen hame! Saappaat on hienot, minä olen kanssa jo vuosia katsellut ruskeita saappaita (mutta hinta on vielä hirvittänyt, kun en ole tarpeeksi edullisia löytänyt).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo eivät olleet mitkään halvat, lähes 200€ mutta kestävät pidempään kuin muoviset vaihtoehdot. Tosin mulla kestää ne muovisetkin kun kenkiä on paljon niin säilyvät hyvin :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!