sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Neuleponcho


Samalla kun yritän saada lumppu- ja kangasvarastoja tyhjäksi, yritän myös tyhjentää lankavarastoja. Tosiasiassa se puoli on ollut hiukan huonossa jamassa, sillä en ole jaksanut tikuttaa oikein mitään. Muutama viikko sitten innostuin ja muutama tuotos onkin valmiina tai melkein valmiina.
Tärkeintä olisi saada kaikki jämälanka kasat tehtyä pois, jotta ne voisi jälleen täyttää...
Suurin haaste minulle on keksiä kaikkein pienimmistä lankajämistä jotakin järkevää. Muutamia sukkia ehkä saattaa ilmestyä vielä ennen kuin kevät/kesävaatetehdäs avaa kunnolla ovensa.

Löysin aikaa sitten korin, jossa oli monta lankakerää mutta ei mitään aavistusta mitä niistä oli tarkoitus tehdä. Tässäkin työssä tosin meni pitkään kun en saanut millään aikaiseksi tikuttaa työtä eteenpäin. Jotkin työt vain ovat sellaisia, ettei millään innosta tehdä mutta lopulta tykkää kun saa valmiiksi. Poncho on tehty Moda 7/2013 ohjeta mukaillen. Pipo löytyy samasta lehdestä on sekin mukaillen tehty.

Villasukista löytyy parempi kuva täältä

Bootsit löytyneet Kierrätyskeskuksesta ja vaikka ovat kokoa 38 niin eivät olleet ihme kyllä isot tälle 36 jalalle. Ovat sen verran väljät, että villasukka mahtuu hyvin sisälle.

Rauhallista sunnuntaita kaikille

12 kommenttia:

 1. Ihailtava periaate: jämät pois. Yllättävän vaikea toteuttaa... tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella vaikea toteuttaa....Nytkin on vinot pinot ihania lankoja joita kaivelin arkusta mutta ei auta...nyt keskitytään näihin jämiin...vaikka tuo poncho ei jämistä ollutkaan.

   Poista
 2. Onpa ihana tämä poncho <3 ja aika kiva löytö kierrätyskeskuksesta nuo kengät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ovat muuten lämpimät kengät. Oli ihan pakko ottaa ne mukaan vaikka minulta löytyykin poikani vanhat sinapinkeltaiset bootsit. Kun en enää käytä voin toiset antaa tytölleni. Mutta olen aika innostunut näistä tämänlaisista bootseista tällä hetkellä ja melkein koko ajan on jalassa tämän tyyppiset kengät mitä korkkarit.

   Poista
 3. Löysin eilen blogiisi jonkin mutkan kautta ja koukutuin ihan täysin! Olet kyllä mielettömän idearikas ihminen!! Luin jo kaikki tuunausjutut ja innostuin itsekin. Olen nimittäin samanlainen, että keräilen kaiken käyttökelpoisen talteen periaatteella "jos joskus tarvitsee". Aika usein tarvitsee...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)
   Tervetuloa matalaan linnaani ja mahtavaa, että sait kipinän tuunaukseen.

   Poista
 4. Hieno poncho ♥ ja mahtavat kuvat! Jämälankojen käyttö on kyl oma taiteenlajinsa! Mulla käy melkein aina niin, että joudun ostaan enemmän lankoja mitä käytän jämiä.

  Mukavaa sunnuntai-iltaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin varmasti ostaisin jos ei olisi ostokielto päällä :) Nyt on niin ei auta maammelaulukaan vaan on keksittävä uutta niistä mitä on ja mieluiten jämistä ensin.

   Poista
 5. Kaunis poncho! Ja hauskat kuvat. Tarkoituksellista vai vahinko mut niistä tulee ihan semmonen jännitysnäytelmä fiilis. - Kohta se putoaa tuonne jäihin. Apua, nyt se putoaa! Nonni. Sinne meni. Jäljelle jäi vain kengät. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah...se olisikin ollut mahtava tarina tähän. En tosiaan ajatellut edes. Vesi oli kyllä huisin kylmää kun kokeilin sitä :)

   Poista
 6. Mulla tuli ihan sama mieleen näistä hauskoista kuvista, kuin Sannallekin :D. Poncho on kaunis ja pipo kanssa.

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!