tiistai 16. helmikuuta 2016

Miten tehdä paidasta poncho

Kyllä ihminen tulee niin pienestä iloiseksi nimiettäin, eilen luin kaksi mielenkiintoista artikkelia vaatteista ja niiden kierrättämisestä. On mahtava nähdä miten aihe on otettu entistä enemmän esille ja siitä on kaikenlaista kirjoittelua olemassa. Vaatteen laatu on huonontunut paljon, laadun vuoksi joutuu myös miettimään sitä, että kannattaako vaatetta tuunata enää vai mitä sille tekee. Ensimmäisessä artikkelissa testattiin vaatteen laatua ja toinen keskittyi taas kannattaako vaatteen tuunata.


Itselläni meinaa välillä itku tulla kun nään miten ihmiset ovat käsitelleet vaatteitaan tai miten niitä käsitellään tuolla ilmaisosastoilla. Tallotaan pudonneita vaatteita, revitään niin lujaa, että repeilevät. Vaikka ovat ilmaisia niin voisi silti hieman edes kunnioittaa ja nostaa ne pudonneet vaatteet takaisin laatikoihin. Meillä on myös vaatehuolto aika hakusessa monella vaikka laatu olisi huono ja vaikka kaikensa tekisi niin vaate menee huonoksi.
Minun salaiset aseet tuunauksessa on nukanpoistaja sekä värinapit. Värinappien kanssa leikkiminen onkin yksi tuunausmuoto jota kannattaa tehdä. Joko ihan kokonaan värjää tai sitten vaihtaa vaatteen väriä tai tekee erilaisia värjäystapoja hyödykseen. Kaikkea tosin noillakaan ei pelasteta mutta se kannattaa arvioida aina ennen kuin lähtee tekemään vaatteesta jotakin.


Taannoin käytiin pikaisesti ilmaisosastolla (etsin projektiini edelleen kuumeisesti tiettyjä tarvikkeita) ja mukaan lähti hassu paita. Jo ilmaisosastolla tiesin, että tämä paita on mahtava poncho ja sellainen siitä tuli pesun ja huollon jälkeen. 
Neuleen pinta on bukleeta ja vaikka on ohut niin se on todella lämmin.

Turkishattu: Kierrätyskeskus
Farkut: Tyttäreni vaatesäkistä
Kengät: Roskiksesta


Paidasta on helppo tehdä poncho, purkaa sivusauma ja hihan saumat auki. Sovitä hihat paidan sivusaumoihin niin, että sauma kulkee nätistä ja ompele kiinni. Helppo ja yksinkertainen muokkaus, eikä aikaa menee kuin max. puolisen tuntia.
Jos helmaa pitää tasoittaa ja leikellä niin helmaan voi ommella kaitaleen toisesta neuleesta tai turkiksesta tai vain kääntää. 
Tässä pari mallia miten olen neuleen helman huolitellut: Turkis ja virkkaus.
Mukavaa päivää 

8 kommenttia:

 1. Hauska idea ja miksi en itse tullut ajatelleeksi tätä :). Ja ihanat kuvat, etenkin tuo viimeinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen aivan hulaantunut viittoihin ja ponchoihin ja pakkohan niitä nyt on kokeilla mistä vain tahansa. Kannattaa kokeilla ja näistä saa kaikenlaisia ja mittaisia tahansa. Ei tarvitse olla tuommoisia pitkiä.

   Poista
 2. Olipas yksinkertainen tapa tehdä poncho, en meinannut ensin millään hahmottaa, miten tuon teit. Kiva lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella helppoa ja yksinkertaista. Toki tuo hihojen ja sivusaumojen yhdistäminen on välillä pikkuisen hankalaa mutta helpoin tapa on tehdä raglanhihaisesta paidasta.

   Poista
 3. Hyvä idea! Poncho on tosi hieno, alkujaan mielenkiintoinen löytö, joka muokkautui käyttökelpoiseksi vaatteeksi. Olen huomannut ihan saman, moni ei arvosta vaatteitaan tai yleensäkin käytössä olevia tavaroita. Niistä ei pidetä huolta ja ne kuluvat nopeammin loppuun. Oikealla hoidolla niiden elinikää saisi jatkettua hurjan paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paita oli kyllä ihan mieletön löytö ja siitä tuli aika kiva poncho.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!