lauantai 6. helmikuuta 2016

Kun nahkatakki ei toimi

Siivous on jatkunut hyvin verkkaisesti ja hauskoja löytöjä teen omasta kaapista, yksi sellainen on nahkatakki jonka ostin kirpputorilta kun muutimme Helsinkiin. Oli pakko tehdä tutustumiskierros Helsingin kirppareihin ja yksi ihana löytö oli tämä nahkatakki. Takkia tulikin pidettyä jonkin verran mutta jotenkin se ei vain tuntunut omalta jutulta. Takki onkin sitten saanut roikkua kaapissa nämä vuodet ennen kuin nyt otin sen esiin ja muokkasin siitä hiukan toisenlaisen.

Joskus vaatteen muokkaus ei ole iso prosessi ja silti saa ihan uuden vaatteen, siksi pidän tuunauksena kaikkea sitä mikä vähänkin muuttaa vaatteen ulkonäköä, vaikka ihan nappien vaihtaminen tai lahkeiden lyhentäminen. Pienikin muutos riittää. Tässä takissa häiritsi minua eniten helma, jonka poistin helposti vain purkamalla sen pois ja ompelin vain siistimmäksi sekä kiinnitin vuorin takaisin helmaan kiinni. Näin sain hauskan boleron takista. Mutta helmaosaa ei kannata heittää pois sillä nahasta saa tehtyä vaikka ja mitä kivaa laukuista koristeisiin. Pienimmistäkin palasista saa tehtyä jotain kivaa aina. Muutama vinkki mitä kaikkea saa jätepaloista kun muokkaa vanhan uudeksi.


Takkiin olin jo aikaisemmin ommellut vanhan pitsiliinan kiinni takakappaleelle ja se sai jäädä sinne, minusta sopii hyvin ja on enemmän minun tyylliseni nyt. Boho toimii minulla täydellisesti.Itse aloitan muokkauksen aina isoimmista paloista ja jatkan pienempiin paloihin. Ja kun maltatte odotella niin lisää on tulossa noista ihan pienistä paloista, olen vain ollut hivenen laiska tekemään pientä piperrystä tällä hetkellä. 
Kun takki on valmis niin helmasta saa tehtyä esimerkiksi pienen vyölaukun. Nämä laukut on tuttuja blogini sivuilta. Vyö pujotetaan laukun lenkkehin samalla kun vyö pujotellaan housun lenkkeihin. Tai toimii myös mekon kanssa kun laittaa vyön vyötäisille ja laukku mukaan. Vyölaukut on käteviä ja niitä voi tehdä erilaisia, ei enää kasarityyliä. Minun tyylini oli nyt kokonaan boho. Korite on leikattu tyynyliinasta ja ommeltu vyölaukun kanteen.Ensimmäin pieni askartelu on helppo tehdä kenen tahansa ja näitä voi tehdä lastenkin kanssa hyvin. Kyse on siis avaimenperästä, joita voi tehdä kaikenlaisia. Ohjeet löytyvät täältä. Itse pidän näistä avaimenperistä. Ne ovat hienoja ihan sellaisenaan tai voi laittaa kaikenlaisia koristeita mitä kaapista löytyy. Minun koristeet sekä muut tarvikkeet ovat kaikki jämäpaloja, roskia tai rikkimenneistä tavaroista.Pienemmistäkin palasista saa tehtyä vaikka rintarossin baskeriin tai ihan mihin tahansa. Keräsin vain kaikki mahdollisen roskan ja ylijääneen materiaalin ja sain helposti ja nopeasti väsättyä massiivisen korun. Mitä runsaampi sen paremipi. Kaikkea kannattaa kokeilla.Ihanaa viikonloppua

10 kommenttia:

 1. Hyvänen aika miten ihanasti tuunasit takin muodikkaaksi ja sinun näköiseksi. Minäkin olen ostanut joskus rumankin nahkatakin kirppikseltä vain siksi, että olen saanut halvalla ihanaa nahkaa.
  Kaunis tuo laukku ja kekseliäs olet todella. Kauniita nuo pikkujutut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmaisosastolla Kierttiksessä on aika useasti nahkaa ilmaiseksi ja minähän otan sen vaikka olisikin hiukan jo nuhjaantunut.

   Poista
 2. Ihailen intoasi saada valmista, terveisin nimimerkillä vähän kade ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä keskeneräisiäkin tuolla odottelisi...Mutta aina niitä ei saa heti tehtyä :(

   Poista
 3. Hyvä idea tuo laukun pujottaminen vyöhön :) pitääpä muistaa idea ens kesänä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on aika hauskoja ja voi tehdä vaikka omasta vanhasta kassista jos ei halua uutta tehdä.

   Poista
 4. Mä en kyl ymmärrä, että miten sä keksit näitä! Tosi hieno tuo takki ja niin on vyölaukkukin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njaa...Hullu pää ja halu kokeilla kaikkea hullua. Ja tokihan ympäröivä maailma antaa ideoita..

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!