lauantai 20. helmikuuta 2016

Korit huovasta

Huomenta

Olen aikanani ostanut Eurokankaan 10€ kassin, johon laitoin lähinnä pelkästään huopaa ja villakankaita. Tästä on valtavasti aikaa ja vasta nyt olen alkanut tutkia mitä kaikkea näistä kasseista oikein löytyy. Kassien huopa on aika lötköä ja jos näitä koreja tekee enemmän niin kannattaa tehdä kaksinkertaisena. Tai näin huomasin tehdessä. Kokeilu on nyt yksinkertaisena ja siksi laitoin grillitikut saumanvaroihin, jotta kori pysyy kuosissaan paremmin.


Kaavan koriin kykenee tekemään hyvin lehteä apuna käyttäen. Aseta lehti kaavapaperin päälle ja piirrä se siihen. Mittaa korin korkeus ja mittaa sama korkeaus niin sivulle kuin päihin. Näin saat sopivan kaavan. Ompele sivut kiinni ja kiinnitä sanka joko eteen tai sitten ylös. Miten itse haluat. Sangan voi kiinnittää joko niitein tai ommellen.Nämä korit menivät todelliseen tarpeeseen, sillä minulla on valtava määrä neulelehtiä ja niitä ei oikein enää saa mihinkään piiloon vaan ne tungetaan mihin sattuu mahtumaan. Nyt kun muutama lehti on korissa nätisti niin tila näyttää heti paljon siistimmältä mitä aikaisemmin. Vihreän värin taas valitsin ihan siitä syystä, että se on uusiutumisen väri ja näin ollen tulee kevät mieleen.
Eli tässä kevättä kovasti odotellaan..
Seuraavat sangat leikkaan hiukan toisin ja kiinnitän eri tavoin. Mutta kun taas tarvitsen koreja...


Nautinnollista lauantaita

8 kommenttia:

 1. Hyvä idea käyttää huopaa näihin ja kaunis vihreä! Mun pitäis kans taas vaihteeksi tehdä koreja/säilytyspussukoita. Taidanpa käyttää siihen huopanäytetilkkuja, jotka on odottaneet varastossa sopivaa käyttötarkoitusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huopatyöt tuntuu nyt olevan iso juttu, varsinkin kierrätyshuovasta valmistetut jutut. Taitaa olla hivenen paksumpaa mitä nämä huovat, pysyvät paremmin kuosissaan. Mutta minä menen näillä nyt :)

   Poista
 2. Tosi ihanat ja näppärät. Nyt menee tavaraa taas kivasti "piiloon".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain ja näyttää siistimmältä :)

   Poista
 3. Kivan pirteät korit! Minulla vielä toistaiseksi mahtuu lehdet lehtikoteloihin, mutta ainahan koreille käyttöä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki mahdolliset käsityölehdet ovat meikäläisen kompastuskivi. Näitä kun on ihan -80 luvulta asti :) Monet on jo laitettu kiertoon kun niissä ei enää ole mitään mitä haluan mutta jotkin lempparit ovat edelleen ja olen niisät tehnyt edelleen kaikkea.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!