torstai 18. helmikuuta 2016

Kesän 2016 must have DIY

Joka kevät istahtaa katselemaan aurinkoa ja ajatuksiin hiipii kesä kuin varkain. Ihana auringonpaiste, lämpö, veden liplatus ja lintujen laulu. Kukkien tuoksu leijailee ilmassa niin huumaavana, että se juovuttaa pään. Silloin myös alkaa miettiä niitä ihania kesävaatteita...pitkä mekko hulmuaa tuulessa kukkakedolla, suloinen playsuit päällä istutaan miehen kanssa terassilla ja nautitaan polttavasta asfaltista, rantahiekalla paljaat varpaat ja kimono....boheemi keveys ja kukonsulat...Minulla ainakin.


Pysähdytään hetkeksi ja mietitään mitä ihanaa voisi kaappiin tehdä, omat pikku kesäiset herkut. Rahaa ei paljoa mene, tutki ensin oma kaappi ja vaikka miehenkin. Vanhempienkin kaapissa saattaa lymytä herkkuja joista ei ole itsellä tietokaan, ainakaan hetkeen. Jos mitään ei löydy niin UFFin euron päivät auttaa tai ilmaisosastot tai järjestä kavereiden kesken vaatteenvaihtoilta. Mitä pienemmällä rahalla saa suloisia kesävaatteita sen parempi.


Mitä kaikkea sitten voisi sinne kaappiin tehdä? Olen koonnut oman blogini uumenista läjän herkkuja joista voitte saada ideoita kesän kuumille riennoille ja useassa tuunauksessa ei juuri tarvitse osata ommella kuin sen muutaman surautuksen. Jos ilmaisosastot ovat paikkakunnallasi niin ei haittaa vaikka menisi ensin päin vesilintua kun voi aina tehdä uudelleen ja piloille menneestä voi tuunata vielä vaikka ja mitä.
Linkeistä pääsee käsiksi jonkinsortin ohjeisiinkin. Kaikkiin ohjeita ei ole mutta silloin voi vain ottaa idean ja tehdä oman version.1. Ihanat hyppypuvut, ovat ne sitten minkälaisia tahansa niin ne ovat ihania. Olen sitä mieltä, että kaapista pitää löytyä edes yksi hyppypuku ja minun pukuni onkin kesäinen versio...Tämäkin helppo ja nopea tehdä.
2. Vanha t-paita ja muutama shifongin palanen kiusaa mieltä kovasti...Niistä saa suloisen kesätopin nopeasti ja vaivattomasti.
3. Kaapista pitää löytyä myös suloinen kesämekko/tunika. Sen voi tehdä vaikka rikki menneestä hameesta ja miehen kauluspaidasta. Eikä haittaa vaikka olisi liian lyhyt sillä tätä asua voi käyttää farkkushortien kanssa aivan hyvin.
4. Festarit, kyllä vain kesään kuuluu festarit ja festariasu kootaan aina sopivista jutuista. Kokoile tänä vuonna tuunata miehen vanhasta paidasta peplum-toppi. Kalastajalangasta voi virkata festarikassinkin jos tahtoo. 
5. Keskikesän boheemi viettelys...siihen sopii pikkuinen kahvilan terassi ja ihana kesäkoru, jonka voi tehdä vaikka koristenauhasta.
6. Hihakkeet ovat aina must. Vanhasta sarongista saa helposti tehtyä kivat hihakkeet. Näitä voi käyttää hyvin kuumana ja aurinkoisena päivänä suojaamassa olkapäitä kun lähtee keskustaan torille.
7. Farkkujen jämistä on kiva tehdä parvekekäyttöön suloiset kotitossut, näitä voi tehdä vaikka kaverin mökille tuliaisiksi. Ruusukkeeseen löytyy oma ohje.  
8. Pitsinen pöytäliina ei välttämättä ole nuoren kodin koriste. Helposti siitä tekee itselleen ranta-asun. Näin voit heittää sen biksujen päälle kun lähdet rannalta polkupyörälläsi.
9. Leikkaa ja ompele pitkät suirot vaikka lakanasta ja kieputtele ne läpsyjen ympärille. Näin muuttuu läpsyjen ulkonäkö toiseksi. Tee monet erilaiset niin läpsyjen ulkonäkö muuttuu aina halutessasi. 


1. Kesällä boheemi tyttö herää henkiin ja tyyliin kuuluu silloin myös vanhoista korviksista tehdyt uudet korvikset.
2. Myös nilkkoihin askarrellaan hauskat koristeet. Näihin saa kivasti piiloitettua pienen määrän ihania nauhoja ja muita koristeita.
3. Vanha mekko ei enää ole sopiva, siitä saa suloisen playsuitin kesäterassille.
4. Kun paljon tuunaa niin roskaa jää aika paljon ja välillä sitä miettii, että mitä sellaisesta roskakasasta oikein tekisi. Mekko on hyvä vaihtoehto.
5. Leikkaa farkuista suiroja, jotka ompelet yhteen. Tee siitä pieni kirjekuorilaukku ja kiinnitä siihen myös vyö. Näin saat hippilaukun, joka seuraa kesän boheemia linjaa.
6. Kulahtaneet bootsit...kyllä ne vielä jalkaan saadaan. Vöitä ja erilaisia koristenauhoja. Mukaan hiukan muita koristeita ja uudet boho bootsit ovat valmiit.
7. Kesällä on mukava pukeutua myös merihenkisesti. Kaksi t-paitaa mekoksi ja ei muuta kuin rantabulevardille nauttimaan kesästä.
8. Vanha cowboy hattu saa ihan uuden koristeen vanhasta vyöstä ja sulista.
9. Kaapissa on vanhat balleriinat, kuluneet ja tylsät. Pienellä muutoksella niistä saa söpöt kengät kukkamekon kanssa pidettäväksi.


Ihanan suloisia vaihtoehtoja olisi enemmänkin mutta nyt kerättiin helppoja ja muutama vaikeampi juttu tähän ideoiksi kesäiseen vaatekaappiin. Jos käytät kaavoja niin kaavoja yhdistelemällä saa tehtyä hyppypukuja tai mekkojen yläosia. Pelottomasti kokeilemaan vain omia ideoita ja ajatuksia. Ei haittaa vaikka menisi piloille, sillä aina voi tehdä uudelleen ja roskankin saa vielä tehtyä miksi tahansa. 


Idearikasta päivää kaikille

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja suunnitelmia! Jäänpä tänne lukijaksi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa matalaan linnaani :) Toivottavasti viihdyt...

   Poista
 2. Mukava kooste, tästä huomaa ainakin kuinka tuottelias olet. Ja idearikas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin vaikea valita kun vaihtoehtoja olisi vaikka kuinka paljon...Toivottavasti tuosta saa joku ideaa omaan kesäasu suunnitelmiin...

   Poista
 3. Ihana kooste! Näin pääseekin helposti kesän makuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on jo kova palo tehdä kesävaatteita :)

   Poista
 4. Kiva postaus! Ja ikana toi merihenkinen mekko:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ja se on vielä helppo tehdä.

   Poista
 5. Ihan uutena blogin lukijana hyvä kokoelma ja ensisilmäys mitä löytyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa matalaan linnaani ja paljon kiitosksia :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!