keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Viimeksi rokki soi, nyt bluesin surulliset sävelet

Kierttiksen ilmaisosasto on todella oivallinen aarremaa kun etsii ideoita tai tarvikkeita kummallisiin luomuksiinsa. Koska ajattelin osallistua HommaHuoneen- haasteeseen niin ilmaisosasto pelasti minut haasteen asettamasta rajasta. Haasteena on siis sukeltaa vuoden aikana ihanien värien maailmaan. Jokaisena kuukautena on oma värinsä, joka jollakin tavoin esiintyy myös omassa blogissa ja tietenkin värin mukainen työ. Minun oma värimaailma on on murretut värit mutta koitan nyt jollakin tavoin saada otettua mukaan kaikki värit. Käykää kurkkaamassa haastetta ja ottakaa osaa myös.

Tammikuu on sininenMinulle sininen on hankala väri punaisen tukan sekä kalvakan ihon vuoksi. Mutta niin kuin olette huomanneet, rakastan farkkuja ja varsinkin sinisen eri sävyn farkkuja, farkkupaitojakin on vinot pinot mutta silti jotenkin kaihdan väriä. Tähän haasteeseen oli todella hankala tarttua juuri värin vuoksi. Varsinkin kun väri ei minun lemppari ole. Ainoa sinisen sävy mikä minulle jonkin verran sopii on sinikello. Väriä vain ei oikein tahdo löytyä yhtään mistään. Mutta tavallaan punaisen tukan ja sinisen kontrasti on aika suloinen mutta se valkoinen naama siinä välissä ei ole. Siitä huolimatta pidän kovastikkin merihenkisestä pukeutumisesta, jossa on ihanaa taivaan sinistä, kaunista laivaston sinistä ja tietenkin turkoosin sävyt. Vaatekaapissani on siis sininen edustettuna lähinnä farkku vaatteissa mutta muutama poikkeus lukeutuu joukkoon. Sininen on kaunis väri ja toivottavasti opin käyttämään sitä paremmin.


Minulle jäi viitta kokeilusta paljon yli neulepaitaa, että päätin ottaa sen mukaan tähän haasteeseen. Kierttiksen ilmaisosastolta löysin neuleen kaveriksi siniruudulliset pöksyt, jotka sopivat hyvin neuleen kanssa. Kaikki muu tarvike löytyikin sitten jälleen pöydältä. Miten voikin olla näin sotkuinen pöytä?


1) Aloitin leikkelemällä neulepaidasta kaksi suortuvaa jotka ompelin kolmion mallisesti toisiinsa kiinni. Leikkasin housujen lahkeet sopivan mittaisiksi suortuviksi, jotka ompelin kiinni neuleen helmaan. Neuleesta yli jäänyt tilkku meni puoliksi ja toinen osa pääsi suoraan neuleen kaulukseksi. Näin sain hauskan ponchon (jälleen kerran)


2) Neuleesta jäi pieni tilkunpalanen josta tein täppärille oman pikku pesän ja laukkunakin voi pussukkaa pitää jos tahtoo. Vuoren sain hyvin housuista ja kiinnittimet tosiaan jälleen pöydän antimista. Joten tuloskin on sitten erikoinen.

3) Lopuksi sain vielä sievän pienen meikkipussukan lopusta housunlahkeesta. Vuoreksi laitoin palan vanhaa lakanaa ja vanhaa Eurokankaan nauhaa reunoille.Ja näin soi Kierrätyskeskuksen ilmaisosaston blues.


Sinistä päivää kaikille!!

12 kommenttia:

 1. Suosikkini näistä on tuo harmaa pikkulaukku. Siinä on sitä jotain. Tarkkaan sinä osaat kyllä kaikki materiaalit käyttää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ainakin ihan erilainen. En halua pilkkuja pyörimään minnekään, siksi pyrin käyttämään kaikki ennemmin tai myöhemmin :)

   Poista
 2. Kauniin sinisiä juttuja:) Mukavaa keskiviikko-iltaa:)

  VastaaPoista
 3. Ihania nämä sun siniset ompelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuli kyllä katsottua sinistä vähän toisella tavoin kuin ennen. Ehkä meistä tulee kaverit vielä :)

   Poista
 4. Sinä olet jyllä ilmiömäinen näiden kierrätysompeluiden kanssa. Hienoja sinisiä ja hyvin olet kiertänyt sen sinisen, joka vasten kasvoja tulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Ei tuo harmaakaan nyt paras mun naamalle ole mutta vierastan sitä vähemmän kasvojen lähellä kuin sinistä.

   Poista
 5. Hieno sininen haaste, ei jäänyt mitään hukkaan. Lahkeesta tehty pussukka on aivan huippu, ei tulisi lähtökohta mieleenkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tämä on hauska haaste kaikkiaan. Katsotaan nyt kuinka moneen pääsee osallistumaan.

   Poista
 6. Ihana viitta, ei uskoisi, että siinä on myös kangasta housuista:)

  Otin itsekin osaa haasteeseen juurikin tuunaamalla - farkkupaita sai vähän uutta ilmettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa. Pitääkin tulla katsomaan sun postausta.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!