maanantai 11. tammikuuta 2016

Vanha tuunattu paita uudeksi

Aamu valkeni lumivalkeana. Lunta on saatu ja nyt on talven tuntua, itse olen jo sitä mieltä, että kevät voisi jo tulla mutta minä nyt olenkin tällainen kesäihminen joka nauttii loikoilusta partsilla ja sotkee fillarilla pitkin pitäjää. Joka tapauksessa on mahtava aloittaa kevät kevätsiivouksella. Tämä tarkoittaa minulla käytännössä sitä, että ihan ensin siivotaan kaapit ja rankalla kädellä viedään tavaraa Hopelle, sen jälkeen sukelletaan lumppulaatikkoon ja aletaan värkkäillä kovaan tahtiin uusia vaatteita.


Aloitin siis vaatetangostani ja löysin heti jo kauan sitten tuunaamani paidan, josta pidän paljon mutta en ole silti sitä käyttänyt missään, jotenkin se on ollut minulle aivan liian tylsä ja jotenkin toimimaton. Ajatus on ollut hyvä. Näitä tuunauksia tulee minulla välillä vastaan, että jotenkin ei vain ole toiminut ja tuunaan ne uudelleen. Ja nythän tämä paita toimii minulla kuin väärä raha. Paita sai siis vielä armoa. Tämän projektin pelasti Kiertiksen ilmaisosasto jälleen kerran. Tämä miesten paita on jo aikanaan sieltä napattu ja myös lisämateriaali on sieltä löydetty. Eli jos ei omasta kaapista löydy niin sitten ilmaisosastolta.


Aloitin tuunauksen poistamalla taskun, leikkasin vyötäröstä paidan poikki ja myös helman sivut auki, sekä edestä ja takaa jotta saisin ommeltua väliin lisäpalat toisesta materiaalista. Mahdollisimman ohutta farkkua halusin noihin välikappaleisiin ja sellainen sitten löytyikin jota pystyin hyvin hyödyntämään. 


Leikkasin takista kiilat paidan helmaan ja ompelin osat kiinni. Kaikki koristeet kuten pitsit löysin jälleen pöydältä. Tulee hyvin pöytä siistiksi huomaamatta kun ottaa siinä pyörivät turhakkeet käyttöön. Kun kiilat ja koristeet on ommeltu helmaan, ompelin helman kiinni paidan yläosaan. Näin sain peplum-paitaa jäljittelevän tunikan tehtyä. Jos farkkua olisi ollut enemmän olisin tehnyt vielä helmaan frillan siitä, ehkä teen jos löydän joskus lisää ohutta farkkua. Ken tietää.

Kierrätyskeskuksesta löytyneet ihanat bootsit. Lähes käyttämättömät. Minun aarteeni ja hintakaan ei päätä huimannut. 


Kiertiksen ilmaispisteeltä löytyy ihan mitä tahansa ja osa koristeesta onkin löytynyt juuri kierrätyskeskuksesta
Ohje hatun koristeeseen


Oikein mahtavaa päivää kaikille!!

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Vähän on munkin mielestä nyt aikas ihana...

   Poista
 2. Tulipa ihana ja tuollaista ei kaupasta löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   No ei ainakaan ihan heti tule vastaan kaupassa. Olen aika tyytyväinen lopputukseen vaikka ensimmäinen tuunaus olikin kiva mutta ei sitten mun juttu ollenkaan. Olen tälläinen vähän runsaammin pukeutuva kuitenkin :)

   Poista
 3. Voi vitsit miten kiva tuunaus! Aivan ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tästä tulikin lopultaan oikein kiva.

   Poista
 4. Voi että kun joillakin välähtää! Tuokin maksaisi kaupassa melkoisesti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin oikeastaan heti miten tuunaan tuon paidan kun sen löysin kaapista. Tää on siitä kivaa hommaa kun voi aina tuunata uudelleen :D

   Poista
 5. Tulipa makoisa paita, sopii sinulle kuin nappi silmään. Joko päätyisi käyttöön ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli kyllä oikein kiva ja varmasti käytän tätä ja paljon :)

   Poista
 6. Hauska! Itellä kans melekoinen siivousprojekti meneillään, tällä hetkellä jo vessa kiiltää! :D Eikö se oo hyvä alku?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Hyvä on jostakin aloittaa todellakin...

   Poista
 7. Jospa minäkin nyt oikeasti innostuisin käymään meidän kaappien kimppuun. Paita on superhieno, sopii sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kaappien tyhjennys käynnissä ja teen vaikka mitä löytöjä :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!