torstai 7. tammikuuta 2016

Lämpimiä tuunauksia pakkaselle

Kun se talvi nyt tuli niin on hyvä laittaa muutama idea mitä kaikkea voi tehdä näille keleille, että tarkenee. Itse olen ainakin kovin viluinen aina ja mitä lämpimämpää on sen parempi. Aina ei isojamuutoksia tarvita vaan joskus riittää vain kunnon ulkonäön kohotus vaatteeseen, useasti jo se lämmittää puhumattakaan siitä, että kun vaatteen pukee päälleen.
Itselleni talvi ja pakkaset ovat haasteellista aikaa kun olen todellinen vilukissa. Sisälläkin pukeudun paksusti vaikka sisällä olisi se +24 astetta. En vain tarkene millään...Sovin elämään lämpimään maahan kaikkein parhaiten. 

Taisin jotenkin arvata jo syksyllä, että saadaan "nauttia" kovista paukkupakkasista talvella, aloitin nimittäin ison urakan tekemällä ihania metsurihattuja erilaisista materiaaleista. Neuleet, farkut, villakangas toimii erittäin hyvin näissä myssyissä. Myös super lämpimät huppusysteemit lämmittävät todella hyvin tällaisilla keleillä.

VillakankaastaNeuleestafarkusta

Tällaisella kelillä hatut ja pipot ovat todella tärkeitä, että lämpö pysyy kropassa ja kaikenlaisia myssyjä on nykyään olemassa, joten olet aina katu uskottava vaikka päässä keikkuisi millainen härpäke tahansa. Tyylikästä on pukeutua vuoden ajan vaatimalla tavalla.

Huppuhuivi

Toki myös jalkineet ovat tärkeät näillä keleillä. Niihinkin kannattaa panostaa siis. Ei kesäkenkiä tai muitakaan pikku höpötyksiä vaan kunnon talvikengät, joissa jalat pysyy lämpiminä. Minullakin tosin on kenkiä, jotka eivät ulospäin näytä kovin lämpimiltä mutta ovat silti lämpimät kun pohja ei ole ihan kylmää maata vasten. Ja onneksi löytyy pohjallisia jotka pitävät kylmän poissa. 

MokkasiinitKorkkarit

Ja tietenkin yksi tärkeä vaate pakkasille on takki. Ei riitä tavallinen villakangastakki vaan kunnolla lämpövuorattu, sillä se vatiinivuori pitää lämmön sisällä ja kylmän ulkona. Ei siis mitään kevyitä farkkutakkeja vaan kunnon jämäkkä takki. 

Takista takki

Ja tietenkin takin alle voi pukea lämmittimiä, esimerkiksi liian pienestä mekosta tehtyjä tai laittaa takin päälle paidasta tehdyn ponchon jos oikein pakkanen paukkaa. Luin muuten, että kasvot pysyy lämpimänä pakkasella jos pureskelee purkkaa. Eli tarkenee näillä keleillä kyllä hyvin kun päällä on lämpimästi ja vielä purkka suussa.

Mekosta lämmitin


Neuleesta poncho

Oikein ihanan pirtsakkaa mutta lämmintä torstaita kaikille!!

4 kommenttia:

 1. Teillä on nyt tosi kylmää,mutta hyvin keksit laittaa taas uutta lämmikettä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan järkyttävän kylmä, pakko yrittää pysyä lämpimänä edes vähän.

   Poista
 2. Just parhaita lämmön tuojia sulla! Metsurin hattua en ole vieläkään saanut aikaiseksi, vaikka vuosia sellaiselle olisi ollut tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sinultakin sieltä vielä tulee...uskon. Kunhan tulee tarpeeksi kylmä ;)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!