perjantai 15. tammikuuta 2016

Kun lapsi sairastaa


Tervehdys täältä sairashuoneelta. Nuorin härdellimies on kaatunut vuoteeseen ja blogikin muuttui yhden postauksen verran sairaaksi. Haluan vähän miettiä miten sitä tulee hoidettua lastaan kotikonstein. Kaikilla on omat tapansa hoitaa, omat "lääkkeensä" ja hellimiset. Mikään ei ole henkisesti niin raskasta kuin oman lapsen sairastelu.


Meillä ei sairaana rajoiteta mitään, tärkeintä on neste ja lepo, kun lapsi vain kykenee niin saa pelata ja katsoa telkkaria niin paljon kuin vain jaksaa, suihkussa saa käydä päivän aikana niin paljon kuin tuntuu hyvälle, varsinkin kuumeen laskussa viileät suihkut ovat mahtava apu. Ruoka asioissa kuunnellaan myös lasta, tärkeää, että saa edes jotain suuhunsa. Meillä siis jaffa, mustikkakeitto ja jäätelö on aina mukana auttamassa sairasta lasta. Myös lapsen herkkuruuat. Näiden lisäksi meillä halaillaan ja silitellään lasta paljon.


Hauskinta on se, että meillä koirat osallistuu lapsen hoitoon kun lapsi on kipeä. Menevät jalkoja lämmittelemään ja nuolemaan. Menevät kainaloon kun lapsi on itkuinen. Ovat tarkkoina hengittääkö pikkuinen. Varsinkin meidän Nuppu joka pitää Härdelliä omana pentunaan muutoinkin. Nuppu on oikein hellä ja hyvä emo.


Itse kuitenkin koen kaikkein raskaimmaksi yöheräilyt. Oma pönttö jää vähän vatkuliksi heräilyjen jälkeen ja ei oikein saa mistään ajatuslangasta kiinni seuraavana päivänä. Jaksan sairaalassa juoksut ja päivystyksessä jonottelut mutta yöllä heräily on todella hankalaa. Seuraavana päivänä ei tosiaan jaksa tehdä yhtään mitään vaan on kuin zombie. Yöheräilystä toipuminen on pitkä prosessi, ainakin minulla.


Vaikka lapsi on kipeä ja saa tehdä mitä haluaa niin kovasti meillä ainakin kaivataan päiväkotia ja leikkikavereita. Uimista ja luistelua. Mutta kohta pääsee taas kirmailemaan pulkkamäkeen ja näkee kamuja.Mukavaa päivää kaikille!!

12 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista teille! Lapsen sairastelu on aina niin kurjaa. Toisaalta itse huomaan usein ajattelevani lapsen ollessa sairas (flunssaa tms.) Että kuinka kiitollinen saa olla, että on kuitenkin perusterveet lapset. Paljon kun on niitäkin, joille sairaalat ja lääkärit on jokapäiväistä elämää. tarkoitus ei ollut siis vähätellä teidän sairasteluja, vaan tuli mieleeni, kun itse oon usein tuota pohtinut. Meillä ei kovin usein sairastella, mut viime syksy oli rankka. 2-vuotias oli vatsatautikierteessä: kolme vatsatautia perätysten. Siinä oli voimat vähissä kaikilla. Toivottavasti teidän härdelli pääsee jo pian elelemään perus härdellielämää. :)mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avaan sen verran meidän perheen elämää, että meillä ei ole perusterveitä lapsia ja sairaalat, päivystykset, leikkaukset ja muut on ihan arkea täällä. Nuorin on ainoa joka saa kaikki mahdolliset taudit, isommilla on tilanne hiukan rauhoittunut sitten lapsuuden.
   Vanhimmalta lapselta on poistettu osa munuaista ja nyt on löydetty polvista kasvaimia. Keskimmäinen taas joutuu enää kamppailemaan pahojen allergia-ja iho-ongelmien kanssa.
   Tavallaan olen siis hyvin tyytyväinen, että nuorin ei ole tällä kertaa vielä joutunut sairaalaan kun kotihoito ei pure. Eli parempaan suuntaan ollaan menossa.

   Poista
  2. Voih.. :( aattelinkin et ois ehkä ollut syytä sanoa etten toki tiedä tarkemmin teidän tilannetta. Ikävää ja varmasti rankkaa. Ihanan positiiviselta ihmiseltä vaikutat kyllä kaikesta huolimatta. Voimia sinne ja toivottavasti lasten tila tulisi paremmaksi!

   Poista
  3. Yritän olla positiivinen vaikka se ei aina ole kovin helppoa. Mutta niin kuin sanoin, että parempaan suuntaan mennään koko ajan. Enkä yleensä edes juuri puhele tällaisia kun ei ne kuulu tän blogin asioihin mutta olin vähän väsy :)

   Poista
 2. Pikaista paranemista ja tsempit äidille <3 Täällä sairasti viime viikonlopun nuorimmainen ja näköjään tämän viikonlopun loput perheestä :P Kivaa tautirumbaa. Mutta. Huomenna paistan vohveleita. Vaikka pää kainalossa.

  Hyvää viikonloppua sinne kulmille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mun tekis kovasti mieli lettuja, jos vaikka jaksaisi tehdä tänään tai huomenna.

   Poista
 3. Voi, tsemiä pikku-pipiläiselle <3 Ja mamsulle kans <3

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä ja jaksamista teille <3! Lasten sairastelut eivät ole vanhemmalle mitenkään helppoja (enkä nyt puhu pelkästä flunssasta tai muista kulkutaudeista perusterveellä, vaikka eihän nekään kivoja ole), huoli rakkaista on kuitenkin sen verran suurta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eiköhän tämä tästä taas :)

   Poista
 5. Meidän 8v poitsun kanssa on sairastelut, sairaalat ja lääkärit tullut tutuiksi, leikkauksiakin on useita takana. Onneksi meilläkin ollan menossa parempaan suuntaan. :)

  Ihana kirjoitus muutenkin, jotenkin kosketti tuo kuinka kerroit teidän kotikonsteista hoitaa potilasta. Meillä on flunssien hoitoon todettu hyväksi hunaja (yskän), kuuma hunajavesi (kurkkukipuun) ja sipuli (yöksi sngyn viereen, auttaa tukkoiseen nenän). Muuten mennään aikalailla samoilla hoidoilla, kuin teilläkin. Ruokaa sen mukaan, mitä saa syötyä, tekemistä sen mukaan kuin jaksaa ja paljon paljon läheisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtavasti voimia teille sinne ja toivotaan, että pian ei tarvitse viettää aikaansa sairaalassa.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!