sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Suklaa-tryffelikakku joulupöydän kruunu

Huomenta 

Jouluna herkutellaan kaikenlaisten makujen kanssa. Meillä on jouluna ollut kaikenlaisia piiraita sekä kakkuja mutta tänä vuonna ei juuri mitään tehty. Eikä se edes haitannut. Ei oltaisi näin pienellä porukalla kaikkea saatu syötyäkään. Tällä hetkellä blogiin ilmestyy aika paljon kaikenlaisia reseptejä mutta vaihtuu pian jälleen piakkoin sellaiseksi kuin on ollutkin. Malttia sanoi matti.


Aattoaamu meillä lähtee aina käytiin uuniriisipuurolla sekä joulupukin kuumalinjalla, saa luvalla syödä olohuoneessa ja ihan niin pitkään kuin tuntuu hyvälle. Se on oikeasti aika mahtavaa, nauttia ihanista ohjelmista aamutuimaan ja syödä olohuoneessa telkkaria katsellen. Jouluna on ihanaa tehdä paljon sellaista mitä ei muutoin tee ja tuo syöminen telkkarin edessä on yksi, ainakin meillä.


Mikään asia ei taida pienillä olla jouluna niin iso juttu kuin joulupukin odottelu. Vatsaa kivistää ja pitää välillä juosta katsomaan ikkunasta joko jo pukki tulee. Alkaakin jo kiukuttaa kun mitään ei kuulu. Onkohan pukki unohtanut koko kaverin? Koska lahjat saisi avata? 


Vihdoin katetaan pöytä ja pappakin tulee syömään, jos hetkisen pystyisi olemaan paikallaan...ei sittenkään, muurahaiset ovat vallanneet pienen pojan housut. Ei malta edes syödä kun pitää kurkkia ikkunoista. 

Kalkkuna on helppo valmistaa, itse käytin kokki kolmosen ohjetta.
Suklaa-tryffelikakku olikin sitten todellinen kruunu päivällisen jälkeen. Mahtava resepti löytyi vanhasta suklaa resepti-kirjastani. Tässä kirjassa on niin monta ihanaa reseptiä mutta tämä kakku on ylitse muiden. Helppo tehdä ja maku vain paranee kun sen tekee jo hyvissä ajoin. Brandyn vaihdoimme appelssiinimehuun, joka antaa oman tujauksensa kakkuun.Tyttären tekemät joulutortut saivat rahkasydämen.
Meillä kukaan ei välitä luumumarmeladista, joten rahka on loistava vaihtoehto.
Kannattaa kokeilla kaikkia maustettuja rahkoja näihin.


Vihdoin pitkä odotus palkitaan ja pukki saapuu kolkuttelemaan oveen. Paketeista kuoriutuu juuri ne kaikkein tärkeimmät kovat lahjat ja ne pehmeätkin ovat rakkaita. Tarkkaan mietityt ja kovasti halutut ja toivotut lahjat. Näillä jaksaa leikkiä pidempäänkin.Minäkin sain kivat lahjat, tosin tein itselleni lahjan...villasukat lankajämistä. Jalat kiittää.


Ihanaa sunnuntaita kaikille!!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tuon rahkan ja torttutaikinan kanssa saa tehtyä vaikka mitä leivonnaisia. Hiukan vaikka paiston kestävää marmeladia, maustettua rahkaa, torttutaikina neliöiksi ja nokareet molempia keskelle. Näin saa kivat viinerit.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!