maanantai 30. marraskuuta 2015

Lämpimät neuleetOn ollut niin ihana syksy, on voinut hyvin kulkea paksu neule päällä ulkona. Sateet kun tulevat niin haikeus saapuu kolkuttamaan oveen ja alkaa aikamatka taakse päin. Nuorena tyttönä kuuntelin sateen ropinaa kotona, kuuntelin Janet Jacksonia ja unelmoin prinsistä. Kyllä vain minäkin olen sitä joskus tehnyt. Suunnittelin omaa tulevaisuutta, unelmoin olevani mahtava muoti guru. Ihania unelmia. Nykyään kun sade kutittelee ikkunoita, on se minulle merkki siitä, että ihana kesä peseytyy pois. Onneksi muistot eivät katoa silti mihinkään. Kesän huippuhetkiä meillä oli matka Krakovaan. Muutoin käytiin paljon pyöräilemässä, nuorimmainen polki matkat ekaa kertaa itse.


Nappasin ilmaispisteeltä taannoin yhdet miesten farkut ja korjasin ne laittamalla eläinkuosisen palan paikaksi. Farkut tosin eivät ole ihan hyvät jalassa joten menevät kyllä muuhun tuunaukseen. Neulepaita on Annelin Käsityöt-blogin pitäjän tekemä. Hanellä ei ole enää blogia mutta feissarissa myy muutamia neuleitaan. Käykäähän tutustumassa Annelin käsitöihin. Itselläni on kaksi hänen tekemää neuletta ja lisää tulee aivan varmasti. Niin kauniita töitä.

Tervetuloa jättipostaukseen kesämuistoja sekä syksyistä viimaa...


Krakovassa oli juuri ollut kova myrsky kun tulimme sinne. Myrskyn jäljiltä oli ilmasto hiukan viilentynyt mutta se oli vain hyvä koska kävelimme paljon. Joen rannan upeat isot puut olivat aika järjestäen tässä kunnossa. Joistain oli vain pölkyt enää jäljellä. Oksia ei oltu saatu vielä kaikkia siivottua pois ja niitä oli joka puolella. Rannalla on tuon puun vieressä iso aukio, jossa voi nautiskella olostaan niin nyt se oli täynnä oksia, eikä sinne voinut mennä istuskelemaan.

Polvi sai eläinkuosisen paikan. Lähkähdyttävä kävelymatka Plaszovista takaisin Kazimierziin.


Krakovassa ilmasto vaihtelee nopeasti. Ensin on helle ja sitten tulee kylmä ja saa vettä kaatamalla niskaansa. Kaikkeen kannattaa varautua kun tänne tulee. 


Podgorze, minulla on aika ristiriitainen fiilis täällä aina. Täällä sijaitsi Krakovan getto. Täällä on jotenkin aika painostava tunnelma vaikka onkin kaunis, jostain kohti hyvinkin ränsistynyt.


Kazimierzissa on paljon tällaisia raskaita ovia, jonka takaa löytyy jotain hauskaa.


Oskar Schindlerin tehdas on mielenkiintoinen museo. Se kuvastaa Puolan matkaa toisen vallottajan tulosta  toisen valloittajan tuloon. Vihdoin Puola on vapaa ja on ylpeä vapaudestaan.

Ihanaa alkanutta viikkoa

8 kommenttia:

 1. Ihana pläjäys kuvia <3 ja niin kiva tuo neule :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli kuva hetki :) Tuo neule on niin ihana <3

   Poista
 2. Tuo neule on tosi ihana, rakastan tuota väriä!

  VastaaPoista
 3. Kauniit kuvat Krakowasta ja ihana tuo neuleesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krakova on kaunis, siitä ei voi saada huonoja kuvia :)

   Poista
 4. Upeita kuvia! Neuleesi on kaunis, mahtava väri siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krakova on niin kaunis ja minulla niin ikävä :/ Neule on kyllä huippu.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!