perjantai 27. marraskuuta 2015

Lahjavinkki- Farkusta ja jämälangasta

Esikoiseni pyysi tässä taannoin, että neuloisin hänelle pitkän kaulaliinan ja valitsi langat jämälankalaatikostani. Kun kaulaliinaa tein sain idean. Laatikossani oli kolmet harmaat farkut joita en ole vielä käyttänyt missään tuunauksessa (harmaa ei ole ihan meidän värimme) mutta likka on innostunut nyt harmaasta sen verran paljon, että päätin tehdä hänelle farkusta metsurin hatun. Jää nähtäväksi mitä tyttö tuumaa. Hän on ok kierrätys uttujen kanssa mutta hattujen ei. Hän ei ole oikein hattu ihminen.

Hattu on tehty Sk 12/98 lehden kaavalla. Mutta vaikka itse tykkään tästä kaavasta niin kyseistä lehteä on vaikea löytää mistään. Mutta ei hätää, metsurin hatut ovat tulleet uudelleen ja niitä on SK lehdessä kyllä ihan uusissakin (en valitettavasti muista missä) ja Burda- lehti on julkaissut omansa. 

Metsurin hatut ovat siitä hyviä hattuja paketteihin, että niitä voi tehdä mistä tahansa materiaalista. Tweedistä, karvasta, neuleesta..mistä nyt ikinä keksitkin. Ja parhaat materiaalit löytyy sieltä omasta kaapista ja jos ei löydy niin kirpputorit on oiva apu hommassa.

Kaulaliinan tein samalla ohjeellä kuin olen tehnyt sinapinkeltaisen neulesetin kaulaliinan. Harmaa kaulaliina on pidempi kuin sinapikeltainen kaulaliina. Tein siitä niin pitkän kuin lankaa riitti ja sitähän olikin ihan hauskasti jäljellä. Olen oikein tyytyväinen, että sain yhden satsin jämälankaa jäleen pois nurkista pyörimästä. Seuraavaksi onkin pyydetty polvi pituisia sukkia. Niitä sitten pian aloittelemaan.


Ihanaa perjantaita

22 kommenttia:

 1. Tykkään näistä sun materiaalikierrätysideoista 💚 Mullakin on suunnitteilla farkuista hattu, ei vaan tullut mieleenkään että voisi tälläkin mallilla tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Tämä lakki on mun ihan ehdoton ykkönen. Ja näitähän täällä vilahtelee, ehkä pikkuisen liikaakin jo. Toki lätsät ja lippikset toimivat myös mutta nämä vain on mun juttu :)

   Poista
 2. Aivan ihana hattu ja huippa sopii täydellisesti siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Meinaan tehdä itsellenikin tuollaisen hatun kun jäi tuota harmaata farkkua vielä kivasti yli...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tykkään kyllä itsekkin. Vielä kun likka tykästyisi ;)

   Poista
 4. Tosi makee! Hmmm... Voisit tulla meille pariksi viikoksi saumurin kanssa kyläilemään. Meillä on niin paljon jotain uutta kaipaavia vaatteita, että ideat ovat tarpeen. Olet niin taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisinhan mä tulla opettamaan sulle :) Tää on aika helppoa puuhaa kuitenkin.

   Poista
 5. Hattu on ihan huippu! Meillekin tartteis tehdä pojalle ja täähän on niin mainio, että laitan listalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on niin ihanaa vaihtelua pipo arsenaaliin :) Ja voi tehdä niin monesta erilaisesta materiaalista...

   Poista
 6. Upea idea tuo metsurin hattu ja kaulaliina sopii sen kanssa hyvin.

  VastaaPoista
 7. Taas jälleen kerran ihailen sun taitoa kierrättää näitä materiaaleja! Omaat todellisen kyvyn nähdä "vanhat uusina" ja ihan erilaisissa käyttötarkoituksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Farkku on siitä helppo kun se taipuu niin moneen. Siitä voi tehdä ihan mitä tahansa.

   Poista
 8. Todella upea tuo hattu! Meidän poikakin varmasti tykkäisi siitä vaikkei myöskään ole hattuihmisiä. Mitä teidän tyttö tykkäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se hänen tyyliä ole mutta on käyttänyt kovilla pakkasilla. Pikkuveli on vain vängännyt sitä itselleen, että lupasi sen tuoda hänelle jouluna.

   Poista
 9. Ihana hattu, kelpaisi mulle heti :D Täytyykin alkaa selailla itsekkin vanhoja käsityölehtiä, nää sun postaukset on aina niin inspiroivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa alkaa selailla lehtiä ja tekemään kaikkea kivaa jouluksi :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!