lauantai 14. marraskuuta 2015

Kierrätyslahjat

Eilen on uutiset olleet aivan järkyttäviä. En yleensä täällä mitään kommentoi mihinkään uutiseen mutta Pariisi on jo toistamiseen iskujen kohteena. Minulla on ystäviä ympäri maailmaa ja tässä on jo monet vuodet joutunut olemaan sydän syrjällään ystäviensä puolesta. Koitan kuitenkin nyt pyyhkiä nämä ajatukset pois mielestä hetkeksi ja kirjoitella jonkin sortin postaus tähän.

Olen ennenkin täällä ottanut puheeksi kierrätyslahjat ja otan jälleen, vaikka en tykkää toistaa itseäni niin tämä on kuitenkin aihe joka monia aina puhututtaa. Onko kierrätyslahjat ok? Voiko niitä antaa sellaisellekkin joka ei itse kierrätä ja miltä tuntuu saada kierrätetty lahja? Välillä kun lukee, että jotkut eivät halua lahjaksi edes käsitöitä ja vielä vähemmän kierrätettynä. Nyt saatte siis avata keskustelun kommenttikentälle ihan estoitta ja kertoa oman mielipiteen kierrätetyistä lahjoista. Itse laitankin tähän esille muutaman kierrätyslahja idean. Saatte myös vielä erikseen koosteen kierrätyslahja- ideoista lähiaikoina.


Keräsin kasan tavaraa lattialle, joukossa oli paidan jämiä, mekkoa, t-paitaa. Kaikkea "roskaa" ja osasta olen nyt saanut tehtyä jotakin pientä pakettiin. Ja nyt alkaa hommat toden teolla kun löysin Käsityökerhon vanhan tossulehtisen 11-12/08. Ihania tossuja monen monta ja niitähän on helppo ja nopea pyöräyttää juuri tällä kierrätys ajatuksella hyvinkin. Ei tarvitse itse enää tehdä kaavoja kun voi napata tuosta lehtisestä.


Nuorimmalle pojalle tein metsurihatun vanhan villaneuleen palasta, jota on jäänyt yli muista tuunauksista. Vuoren teddyn voi ottaa vaikka hupuista (on paljon takkejakin joissa on teddy vuori). Myssyn kiinnitin on leikelty vanhasta ulkoiluasusta ja tupsu langanjämästä. Teddykaulurin vuori on collegepaita. Hyvä tapa hyödyntää teddykin. Teddysta sekä college paidasta sain vielä pannankin vaikka tytölleni tai jos laitankin sen omaan pakettiini...Siniset tossuset on tehty ihanasta villaneuleesta jonka viime syksynä neuloin ja talvella vahingossa pesussa huovutin. Vielä oli aikaisemmasta tuunauksesta jäänyt jäljelle sen verran materiaalia, että lämpöiset tossuset sain tehtyä. Vuorena on käytetty vanhaa neulemekkoa ja koristeena on nyplättyä pitsiä.Eipä unohdeta miestäni jolle tein vanhoista t-paidoista pipon sekä kaulurin. Astetta rokimmat asusteet. Nuo kaulurit ovat meillä iso hitti ja niitä on tarkoitus tehdä enemmänkin kunhan ehdin. Nämä lahjat ovat suhteellisen helppoja tehdä kaikki.Rauhallista lauantaita

18 kommenttia:

 1. Kivoja kierrätys-ideoita! Kannatan, toivottavasti ihmiset ymmärtäis enemmän itse tehdyn päälle.Terveisin Sesse Ilo elää-blogista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo kädentaitojen arvostus on alkanut nousta ja on ollut useamman vuoden jo nousussa.

   Poista
 2. Hienoja kierrätyksiä. Minä kierrätän kaiken muun paitsi ukkoani en. En pane pahakseni, jos saan kierrätyslahjan, mutta totta puhuen, jotkut muoviset koristehärpäkkeet päätyvät ihan muualle kuin koristeiksi. Se mistä olen kade, on ompelutaito. Pystyn neulomaan vaikka vallan mitä ja leipomaan onnistuneesti, mutta en saa ompeleistani ikinä siistejä. Joten ompelen vain housunlahkeiden lyhennyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukanko repesin tuolle sun kommentille, että kierrätät kaiken muun paitsi miehesi :) Ihan loistava kommentti.
   Itse taas haluaisin oppia virkkaamaan kunnolla sekä kaikenlaiset koruompeleet. Saisi aika näppärästi vaatteisiin uutta ilmettä kun ompelee kivoja juttuja paitaan.

   Poista
 3. Ehdottomasti kannatan kierrätyslahjoja. Itse en osaa valitettavasti juurikaan ommella, mutta olen tehnyt kirjansivuista enkeleitä ja tähtiä pieniksi lahjoiksi. Itse tehtyjä lahjoja tehdään lasten kanssa, mutta valitettavasti uusista materiaaleista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taas on sellainen taito jota itse en hallitse, eli paperiaskarteluja. Joskus olisi kiva kyllä oppia tekemään parempia mitä teen. Se vain on niin vaikeaa :) Ihana taito.

   Poista
 4. Kaikki kierrätys on kivaa, teen paljon vaatteista. Duunaan kaupankin puseroita uuteen uskoon kaula-aukkoja esm. Kaikki pitsit otan talteen uusia ideoita varten ja jos pusero epäonnistuu sen voi purkaa ja neuloa uusiksi useinmiten lanka sopii purkamiseen. Nyplätty pitsi on erilaista kun sun tossu-ideassa sillä olen virkannut kymmeniä vuosia, muuten tossuidea on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuunauksessa voi aina tehdä uuden jos ei heti onnistu tai jos ei tykkää siitä minkä ensin teki. Joskus taas tuunaus voi muhia pitkäänkin, ensin tuunaa yhden kohdan ja seuraavaksi toisen...

   Poista
 5. Teen paljon lahjoja kierrätyskankaista, pääosin puhki kulutetuista vaatteista. Minulle ei ole tullut mieleenkään miettiä, onko se ok. Pidän itsestään selvänä, kierrätysmateriaaleista valmistetut lahjat ovat hieno juttu. On tosi mielenkiintoista katsella sinun kierrätystuotteitasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on mielenkiintoisia ja ihania tuunauksia myös.
   Joillekkin tuo vanhan vaatteen tuunaus on liikaa, opiskelun aikana tärmäsin tähän ilmiöön useasti.

   Poista
 6. ♥kierrätyslahjoja on niin kivaa tehdä, ja myös saada :)

  VastaaPoista
 7. Viimevuosina olen aika vähän saanut tai antanut varsinkaan joululahjoja, mutta ilman muuta kierrätyslahjat ovat järkeviä! Mielelläni saisin sellaisen.

  Sanon myös aina kun annan lahjoja, että jos et tykkää niin anna eteenpäin!

  Mielestäni bändipaidoista tehdyt esim. vauvan bodyt on tosi mageita! Samaten noi sun hatut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama juttu, että laittaa eteenpäin jos ei tykkää.

   Poista
 8. Kierrätyslahjat on ihan kivoja, niin tehdä kuin saadakin. Tosin en niitä kyllä kaikille antaisi, koska tiedän, että jotkut ihmiset ovat silleen rakennettuja, että heitä miellyttää enemmän aivan uusi. Mutta kun henkilön tuntee, niin osaahan tuon ottaa huomioon ja ilahduttaa sillä tavoin kuin tietää lahjan saajalle parhaiten sopivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ihmiset ovat erilaisia ja arvostavat eri asioita.

   Poista
 9. Ihania lahjoja! Kierrätyslahjoja suosin itsekin. Tosin tässä vuosien saatossa on oppinut tunnistamaan ne henkilöt, joille ei kannata kertoa, että lahja on tehty kierrättämällä. Hyvin on käytössä näkyneet ne, joista en sanonut mitään ;). Ne lahjat, joiden kohdalla mainitsin sanan kierrätys, ei ole näkynyt missään. Joskus se on vaan jokin kummallinen asennekysymys, ja totta kai jokaisella on oikeus omaan näkemykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aina ei tiedä onko kyse kierrätetystä lahjasta...

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!