tiistai 27. lokakuuta 2015

Tuunaa saapikkaat

Kenkäfriikkinä minun on todella vaikea luopua kengistä jotka ovat muutoin ihan käyttökelpoiset mutta saappaiden jokin osa on rikki. Kuten nyt näissä minun ihanissa saapikkaissani. Olen nämä saanut aikanaan mieheltäni lahjaksi kun työskenteli Virossa. Joka viikko sain ihanat kengät tuliaisiksi. Minulle ei siis kannata tuoda kukkia tai muutakaan vaan ne kengät. Nämä kyseiset herkut on todella paljon käytetyt ja nyt sitten palautuivat tyttöni lainasta huonokuntoisina. Tosin, olivat suht huonokuntoiset jo silloin sinne mennessä. Korko ja muu osa kenkää oli vielä sen verran hyvässä kunnossa, etten kerta kaikkiaan voinut niitä viskata päin vesilintua, ei auttanut kuin etsiä turkislaatikkoni ja ottaa sieltä tarvikkeet.
Tämän tyyppisiä kenkiä myydään paljon kenkäliikkeissä niin ideaa muokkaukseen saa aika helpostikkin. Pyörittelin pitkään ja mietin miten homman toteutan kunnes päätin tehdä helposti ommellen. Tein siis tavallaan sukan kengän varteen. Tämä tuunaus näyttää hankalalle mutta on oikeasti hyvin helppo.

Leikkaa saapikkaan varsi ensin sopivan mittaiseksi, omani leikkasin juuri vetoketjun yläpäästä. Sovittelin tekokarvaa varren ympärille. Karva kannattaa leikata muutaman sentin verran pienemmäksi kuin varren yläpää on. Ommellessa varovasti sovittaa karvan varteen hiukan venuttaen. Varresta tulee hiukan tukevampi näin. Ompele karvan lyhyemmät päät yhteen ja näin saat kenkään "sukan". Laita karva kengän sisälle ja sovittele tasaisesti reunat vastakkain (karvan ja kengän varren). Ompele karva kiinni varteen ja käännä karva sen jälkeen oikein päin varren päälle. Näin sauma jää sisäpuolelle piiloon (varren ja "sukan" väliin). Voit vielä päälitikata niin "sukka" pysyy paikallaan. 

Koristeet voi olla oikeastaan millaisia vain, vöitä, koristenauhoja. Itse päätin tällä kertaa tehdä loppu karvasta tupsut ja yksi pieni kivi riitti. Yleensä kun haluan niin kovin runsasta niin tämän halusin tehdä eri tavoin. Karvatupsut on todella helppo tehdä itse. Pienen karvatupsun periaate on sama kuin tässä ohjeessa mutta on vain paljon pienempi. Näin sain koko karvapalasen kokonaan käytettyä kun tein nämä tupsutkin. Omepelin käsin tupsut kiinni nahkanauhan pätkiin ja kiinnitin sen käsin kengän varteen ja kiven ompelin käsin myös. Lopuksi käsittelin kengät mustalla kenkävahalla. 

Vaikka tässä postauksessa on tarkoitus kuvata uusia hienoja kenkiäni niin minun on pakko myös laittaa Härdellistä pari kuvaa, nimittäin kun hän vähän neuvoo minua miten kuvissa pitäisi olla mutta vaikka miten paljon yritän niin ei kuvani ole niin hienoja kuin hänen.
Lippahatut on pop
Meillä on edelleen lippahatut kovassa huudossa ja tämä hattu on ihan super suosikki.

Mahtavaa päivää

22 kommenttia:

 1. Ihan mahtava idea, tämä täytyy itsekin toteuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja karvan tilalla voi käyttää muita juttuja esimerkiksi paksua neulosta...mielikuvitus on rajana tässä...

   Poista
 2. Niistä tuli tosi hienot, hyvä tuunaus! :)

  VastaaPoista
 3. Onpa hyvä idea ja hyvännäköinen muutos! Mullekin tuottaa tuskaa heittää kenkiä pois, pitäisi itsekin niitä tuunata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen löytänyt hyvän tavan antaa kengille hiukan pidemmän elämän.

   Poista
 4. Hienot on kuvat, kummastakin:) Ja nuo saappaat on kuin uudet.

  VastaaPoista
 5. Tämähän on hieno idea! Itsekin tuunailen vähän kaikkea, mutta ei vain ole tullut mieleen tuunata kenkiä. Kiitos ideasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenkiä voi tuunailla vaikka ja miten ja antaa niille lisää aikaa sillä tuunailulla.

   Poista
 6. Wau! Miten hieno muutos kengille, mullakin olisi muutamat saappaat odottamassa jatkojalostusta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin tykkään todella paljon ja kivaa vaihtelua tuo myös kenkäkokoelmaan :)

   Poista
 7. Kyllä nyt sitten harmittaa,mulla oli tosi ihanat kengät missä pohja ja korko ihan kunnossa mutta oli tekonahkaa mikä hilseili,oli pahan näköset.Heitin roskii oisinpa nähny tän aiemmin ne oli muuten niin ihanat,yhyy :)

  VastaaPoista
 8. Oho, en ole koskaan tiennyt että saapikkaatkin voisi tuunata. :D Tulipa söpöt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kaikkea voi tuunata jos vain haluaa :D

   Poista
 9. Vau, tulipa taas tosi mageen näköiset! Ihania tuunauksia sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Tykkään todella paljon tästä hommasta :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!