lauantai 3. lokakuuta 2015

Salasana: Tweed

Näin syksyisin innostun aina ihanasta tweedistä, matkustan Englannin maaseudulle, pukeudun lämpimään, paksuun neuleeseen, jalassa on tweed housut, ratsastussaappaat ja tuulensuojana tweed-takki. Päähineessä keikkuu sulat. Näin on joka vuosi, villakangas, kukonaskel, meleeratut kankaat, tweed, lämpimät villat, ruskan värit. Ne kietovat minut lämpimään syleilyyn. Voisi melkein luulla, että siedän syksyä edes hiukan, tai annan sille mahdollisuuden vietellä minut.

Tästä syystä sukeltelin lumppulaatikossani ja aikani kloorattuani löysin kolme ohutta villakangastakkia, jotka ovat jo moneen kertaan revittyjä. Nyt siis tilkkutöitä hiukan toisella tavalla. Laukkukokoelmani sai uuden tulokkaat ja tweed-takista sain vielä lippahatunkin tehtyä. Kaikki on kierrätettyä, mitään en ostanut erikseen näihin. Näillä onkin kiva lähteä sinne Englannin maaseudulle ja lisälämmikkeenä tietysti tilkkutäkki.

Näihin hupsutuksiin tarvitset erilaisia tweet kankaanpaloja, hiukan nahkaa, nappi ja neppari, vanhan vyön, pätkä lakanaa vuoreksi sekä lippahattuun kovaa kovikekangasta sekä vuoreksi pätkä tilkkua sekä lankaa (mieluiten jämälankakerä). Lippahattuun ei ole kaavaa mutta olen nähnyt kuvia lippahatuista joiden kaavat ovat OB-lehdestä. Laukkuun löytyy kaava SK 10/2004.

Ennen kuvia ei nyt valitettavasti ole kun vain aloin tehdä ja myöhemmin huomasin, että ennen kuvaa ei ollut. Eilisessä postauksessa tosin on lippapipon takkia vähän jäljellä. Laukussa taas näkee hyvin, että jakun tasku on myös hyödynnetty. Tämä olikin oikein hauska työ.Ihanaa lauantaita

10 kommenttia:

 1. Ihana asustekokonaisuus :) Laukku niin kelpaisi minullekin, tosi kekseliäs, ekologinen ja kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkutyöt ovat ihania ihan näinkin :)

   Poista
 2. Mahtavia juttuja olet taas tehnyt:) Täällä pitäisi sataa ensi viikolla mutta lämmintä on vielä pitkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei auta kuin kohta pakata laukut ja tulla sinne.

   Poista
 3. Voi, miten kivat niistä tulikin! Nuo maksaisi kaupassa paljon.

  VastaaPoista
 4. Ihastuttava kokonaisuus. Tuo lippahattu on toooosi ihana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä olen aivan ihastunut noihin lippahattuihin kuten tuo nuorimmaiseni :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!