maanantai 21. syyskuuta 2015

Neule, kaulaliina ja hiuspanta - Mitä niistä tulee?

Keväällä tein isot määrät kaikkea pientä kivaa neuleista ja tämä harmaan neuleen huppu jäi yli yhdestä tuunauksesta. Kannattaa klikata katsomaan millainen neule ja mitä siitä on jo tehty. Voi saada vaikka joululahja ideaa siitä. Nyt kun otin valokuvia työstäni niin huomasin, että kaipaan tähän vielä jotain. Joten tämä idea työstetään vielä hiukan pidemmälle ja saatte nähdä kuvia ihan käytössä hiukan tuonnempana. Mutta nyt saatte jo vinkkiä. Tämä on myös nopea toteuttaa eikä vaadi suuria taitoja.

Tarvikkeet:

- Neulepaidan huppu
- kaulaliina
- hiuspannan koriste
- hakaneula
- huopaa tai paksua tilkkua (leikkaa ympyrän malliseksi)
- liimapyssy ja liimaa

- Ompele huppu kaulaliinan reunaan. Ei kuitenkaan ihan keskelle vaan jätä toiseen reunaan noin 30 cm pätkä.
- Irroita varovasti pannan koristeosa irti. Leikkaa tilkusta kaksi ympyrää koristeen taakse. Liimaa ensin isompi ympyrä koristeen taakse. Liimaa toinen ympyrä hakaneulan kanssa kiinni myös.


Muokkaus tulikin heti. Oli ihan pakko saada tehtyä tämä loppuun muuten jää keskeneräisten töiden pinkkaan vuosiksi. Laitoin siis palasen keinoturkista hupun reunaan ja näin huppu on nyt sellainen "minun näköiseni".
Hyvää alkanutta viikkoa

16 kommenttia:

 1. Mä sit ihailen sun idearikkautta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina välillä raksuttaa...yleensä aika tyhjää :D

   Poista
 2. Tämähän on kiva idea! Suosin talvikautena huiveja, koska pipo ei sovi mun naamavärkkiini oikein. Välillä niitä olen kokeeksi ostanut ja välillä jonkun itsekin tehnyt, mutta tahtovat jäädä käyttämättä. Joku tämmöinen huppu minunkin pitäisi värkätä kokeeksi. Tämmöinen huppu ei laskeudu niin alas otsalle kuin joku pipo tai muu myssy. Huivista tykkään just siksi, että sen reuna jää melkolailla päälaelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olen sitä mieltä, että hatut ja pipot sopivat iahn kaikille kunhan oikeanlainen vain löytyy :) Itselläni on nyt huppuhuivi villitys :)

   Poista
 3. Hauska hybridivaate, jossa on saatu käytettyä paljon erilaisia elementtejä. Väritys yhdistää kuitenkin tasapainoiseksi kokonaisuudeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tämä tosiaan on. Kaikki lykätty samaan pakettiin :)

   Poista
 4. Voi mahoton sua taas mitä oot keksinyt! Näitä tuunailuita ja sinun idearikkautta ei voi olla ihmettelemättä. Oot ihan huippu ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuunaus on aivan ihanaa puuhaa ja varsinkin tekstiilijäte on suuri suosikkini.

   Poista
 5. Sinä taitaisit selvitä hyvin sellaisista haasteista, että annetaan satunnaiset 7 tavaraa ja tekisit niistä kyllä jotain käyttökelpoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä riippuu niin materiaaleista. Joskus tiedän heti mitä jostain teen kun näen sen ja joskus joku vanha vaate voi olla vuodenkin kaapissa hautumassa.

   Poista
 6. Ihana. Mistä nuo sinun kaikki ideat tulee?

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva idea jälleen kerran, voi kun itsekin olisi yhtä idearikas :D Onneksi voi täältä sun blogista bongailla hyviä vinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan alussa kun lähdin tähän tuunaamiseen mukaan meinannut päähän tulla mitään ideoita. Mutta kyllä sitä alkaa pikku hiljaa keksimään kaikkea kun alkaa tekemään vaan.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!