sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kierrätyskeskuksen rikkinäiset vaatteet

Välillä kuulen kiukkuisia kommentteja siitä, että ilmaispisteellä on rikkinäisiä ja likaisia vaatteita. Minullehan se ei ole mikään ongelma kun niistä saa tehtyä siltikin vaikka mitä kivaa. Lika useasti johtuu siitä, että ihmiset eivät viitsi kunnioittaa näitä ilmaisia lumppuja ollenkaan. Välillä kun revitään vaatteita hyvinkin väkivaltaisesti niin kuuluu vain iso kräts. Tokihan siellä on joukossa sellaista tavaraa josta minäkään en kyllä mitään tekisi, enkä viitsi nähdä vaivaa sen kunnostamiseen tai muuhunkaan. Mutta useasti otan kyllä rikkinäisiä ja tahriintuneitakin vaatteita mukaani. Miksikö? Noh, tässä näät.


Paidasta sai tehtyä näppärästi pipon ja hihakkeet. Ja koska rakastan runsasta yleisilmettä niin laatikon pohjalta löytyi mohair-lankaa sekä muutama lasihelmi, ja kun kaikki säästän niin säästän tietenkin myös ostopaitojen henkari systeemit. Niitäkin kiinnitin mukaan.Mukavaa sunnuntaita

20 kommenttia:

 1. Olet kyllä todella kekseliäs. Ihana idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ehkä olisi voinut pipoon tehdä enemmän ruusukkeita.

   Poista
 2. vautsi, tosi hienot!

  VastaaPoista
 3. Ihailen kyllä ihan suunnattomasti tällaista luovuutta ja vielä kiertätyksen muodossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuunaus on oma haasteensa tässä hommassa. Ja tykkään todella paljon tehdä ompelutöitä näin.

   Poista
 4. Eihän niistä ilmaishuoneista vain VAAREmareriaalia haeta. Itsekin olen hakenut ties mihin tarkoitukseen, nukenvaatteisiin, naamiaisvaatteisiin, materiaalia askarteluun, villavaatteita langaksi, joista kudottu peittoja Romaniaan lastenkotin, mappeja, nahkapaloja laukun "paikaksi",risoja vetoketjuja tuunaukssen. Hesaasa oli huone, joka oli jatkuvasti täys tyhjä täys tyhjä. Rahaa on säästynyt rutkasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja Kierrätyskeskus tuskin on kiinnostunut siitä, että mitä näille tapahtuu kun ne löytävät tiensä uuteen kotiin. Parastahan on, että ne rikkinäiset pääsevät uuteen loistoonsa vielä. Ja tosiaan suosittelen lämpimästi käymään ilmaispisteillä jos sellaisia löytyy kunnasta.

   Poista
 5. Hienosti tuunattu, kyllä kannatti nähdä se vaiva ♥

  VastaaPoista
 6. Tulipa kivat! Itsellänikin on juuri ranteenlämmittimet työn alla, pitsipaidasta jäi vähän kangasta:)
  http://purppuravilla.blogspot.fi/2015/09/mita-voi-tehda-pitsipaidasta-tuunaa-se.html?m=1

  VastaaPoista
 7. Ihanat pipo ja hihakkeet! Jossain kirppiksillä kuulemma heitetään roskiin, jos vaatteessa on pienikin vika, puuttuu nappi tms. Ihan älytöntä, voihan niitä korjata ja tai niistä tehdä jotakin kuten sinäkin taioit ihan risasta tuollaisia upeuksia. Risastahan sitä varsinkin raskii tehdä ihan jotain uutta.

  VastaaPoista
 8. ♥niin söpöliini tyttö söpöin vermein!

  VastaaPoista
 9. Oi, kuinka ihania. Tämä on tuunausta parhaimmillaan, kun käytetään materiaalia joka harvalle kelpaa. Ja mikä Lopputulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minulle kelpaa rikkinäiset ja tahraisetkin vaatteet :)

   Poista
 10. Peukutus! Ihana lopputulos. Kyllä minäkin olen ne rikkinäisetkin vaatteet käyttänyt uudelleen, nehän juuri parhaita onkin tuunauksiin, kun eivät itsestään enää ole käytettävissä alkuperäisessä muodossaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, jos materiaali on muutoin hyvä niin vielä voi lisätä vaatteen elämää jonain muuna.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!