tiistai 11. elokuuta 2015

Farkusta laukku

Farkku on minun lempimateriaali. Siitä on helppo muokata kaikenlaista uutta ja vielä mahdottoman nättiä. Farkku ei paljoa kaipaa seurakseen vaikka sopiikin lähes minkä tahansa kanssa yhteen. Keräilin pinon farkkuja ja vanhojen vöiden osia, aluksi en ihan tiennyt millainen laukku tästä tulee mutta aika nopeasti se alkoi hahmottua kun sain tehtyä uuden kankaan. Vuoreksi sopii mikä tahansa tilkku tai kankaan palanen mitä kaapissa sattuu olemaan. Omat materiaalini on osa Kierrätyskeskuksen ilmaispisteeltä ja osa taas omien laatikoiden kätköjä. 


Leikkelin farkut ensin suikaleiksi, jonka jälkeen ompelin ne suoralla ompeleella kiinni. Näin sain "rispaantuvan" kankaan, josta leikkasin käsilaukkuni osat. Vuoreen ompelin farkun takataskun. Myös vetoketju löytyy laukusta. Tämä on hyvä kokonaan kierrätysmateriaaleista tehty työ.


Tähän tarvitaan hiukan enemmän pitkäjänteisyyttä kuin moneen muuhun työhöni ja myös sitä summissa leikkuuta, sillä en ottanut mittoja tai käyttänyt kaavoja vaan leikkelin summissa laukun ja mallailin sopivaksi. Kaikki "jäte" mikä tästä jäi käytetään jälleen muuhun kunhan sen aika tulee.Mahtavaa päivää

2 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!