perjantai 3. heinäkuuta 2015

Tuunaa kollari ja farkkuliivi ilman ompelukonetta

Olen tehnyt nyt monta värjäys/värin poisto kokeilua ja laittelen niitä välillä esiin. Juttuja joita tehtiin paljon kun olin teini. Vaatteet muuttuvat hauskasti tällä menetelmällä. Tuttu juttu mutta unohtuu niin helposti.
Ihan ensin, jos farkkuliiviä ei löydy jo valmiiksi sen voi tehdä leikkaamalla farkkutakista hihat pois. Helppo ja nopea toteuttaa ilman ompelua. Nämä jutut on juuri sellaisia joilla tuunailua voi alkaa kokeilla.

Tarvikkeet:

- vanha college paita
- farkkuliivi
- kloriittia
- sakset

College

Aseta paita sivusaumat vastakkain ja leikkaa edestä taakse kaarevasti. Voit poistaa myös hihoista resorit jos tahdot.

Farkkuliivi

Tee kloriittiliuos ohjeen mukaan ja asettele liivi liuokseen epatasaisesti, älä laita sitä kokonaan veteen. Anna olla siellä noin vuorokauden. Jos liivin pinta on käsitelty kuten minun liivini oli niin tarvitsin toisen liuoksen. Pese liivi huolellisesti pesukoneessa.Ihanaa viikonloppua

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Nää on jänniä kun koskaan ei tiedä millainen lopputulos on.

   Poista
 2. Tämäkin taas loistava idea. Ja yksinkertainen. Millainen tuo college oli päälläsi, ennen kuin muutit sen mallia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Paita oli suht suora ei siis kiristänyt tuosta resorista mitä ne joskus on. Resori tosin oli vähän kulunut rikki joten sekin saattoi vaikuttaa asiaan.

   Poista
  2. Joo, aattelin että saako sellaisesta collegesta tehtyä jossa on resori ja että onko hyvä jos se on ennestään hieman löysä vai saako kireämmästäkin... jne :) Kiitos kivoista vinkeistä

   Poista
  3. Totta kai saa niistäkin tehtyä hyvin. Ne vain ovat sitten hiukan eri näköiset päällä. Tuon resorin kun leikkaa niin aika hyvin se ainakin antaa lisää väljyyttä tuohon.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!