sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Pitkistä housuista shortsiasu

Nyt on ollut aivan ihanan upeita ilmoja, lämpöä ja aurinkoa. Pikku herra on ollut rannalla aamusta iltaan ja on niin iloinen mies. Ei mitään känkkistä missään. Pyöräilyä ja uintia, siitä on meidän kesä tehty. Eilen oli aivan mahtavaa istahtaa jälleen parvekkeelle viettämään iltaa kun natiainen oli sammunut kuin saunalyhty. Suklaafondue lämpenemään ja herkulliset mansikat esiin. Nauttia viimeisistä päivän läämöstä. 

Joskus kun saa käteensä jonkin vaatteen, tietää heti mitä siitä tulisi, mikä sopisi juuri tästä kyseisestä kankaasta. Näin kävi pepitaruutuisille housuille. Tiesin heti kun ne käsiini sain, että ne on shortsiasu. Housut olivat jonkun tekemät ja valitettavasti jouduin ne purkamaan kokonaan. Mutta lyhykäisyydessä tällaiset on helppo tehdä. 
Tarvitset mahdollisimman isot housut, leikkaa lahkeet pois ja tee lahkeista vaikka jälleen (käsityölehden juhla-asu/ morsiuspuku numerosta) korsetti yläosa. Mittaa tarkkaan tarvitsetko vyötärön väliin lisää materiaalia. Pidennä näin ollen shortsien vyötäröä ylöspäin. Tee istuva myös alaosasta. Yhdistä ylä ja alaosa ja lopuksi kiinnitä vetoketju.
Toivottavasti tuosta nyt sai joku jotakin selvää. Mutta kannattaa tosiaan jos tykkää noista olkaimittomista, etsiä lehtien juhla-asu/morsiuspuku numerot. Niitä kaavoja on kiva käyttää ihan perus vaatteisiin. 








Ooooo sooooleeeee miiiioooo

Mukavaa päivää

10 kommenttia:

 1. Aika kätsyn näköinen shortsiasu. Tuollaista minäkin voisin pitää :) sitä vain mietin, että pitääkö kankaassa olla hieman jousto ominaisuutta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napakampi tulee jos on joustoa ja kivempi sitä on pitää päällä. Tässä ei ole joustoa yhtään.

   Poista
  2. Kiitos vinkistä. Löysin yhdet housut, joista en ole raaskinut vielä luopua, mutta luulen, että uusielämä shortsiasuna voisi olla hauskempi ja tyylikkäämpi :)

   Poista
  3. Hienoa :) Muista mitata tuo istumakorkeus ettei tule liian lyhyt ylä- ja alaosan yhtymäkohta

   Poista
 2. Hyvää kierrätystä ja mukavan näköiset :)

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!