lauantai 4. heinäkuuta 2015

Onnellisuus

Onnellisuus tarkoittaa ihmisille eri asioita. Toiset tulee onnelliseksi isoista asioista, toiset jo pienemmistä. Itse ymmärsin onnellisuuden merkityksen itselleni kun sairastuin basedowin- tautiin. Minulle tauti tuli rajuna eikä lääkkeistä lopulta ollut mitään hyötyä. Tänä aikana vuodepotilaana saatoin miettiä elämääni ja mistä se muodostuu. Opin nauttimaan niistä hetkistä kun pääsin nousemaan sängystä ilman apua tai en kävellyt kyyryssä vaan sain suoristettua itseni. Kuusi vuotta teki minusta itseni asiantuntijan ja löysin itsestäni paljon uusia puolia ja vahvistuin henkisesti. Valmistauduin todella tulevaan opintoihini, joista en silloin vielä tiennyt mitään. Toki olen vahvistunut ja kasvanut valtavasti tänä aikana kun olen opiskellut mutta en olisi tässä ilman sairauttani. Eli se poiki kuitenkin jotain hyvääkin.

Minulle siis joka päivä on uusi onni. Voin nousta ylös omin avuin, voin tehdä asioita, tiskata, pyyhkiä pölyjä, ajaa fillarilla kuin vapaana kuin taivaan lintu, nähdä miten luonto herää kukkaan, miten linnut hoitaa poikasiaan, tavata ystäviä, olla mukana karnevaaleilla. Ja valmistaa hyvää ruokaa ja nauttia ihanasta yhteisestä hetkestä koko perheen voimin. Tämä kaikki pieni on minun onneni, minä olen tässä ja nyt.

Teitenkin haluan jaata teille tämän onnen herkun, jonka netin syövereistä löysin. Meinaan vain, että tämä herkku lisää sitä onnen tunnetta, lupaan sen. Se on Nutella-juustokakku mutta ennen sitä tarjoillaan curry-kookos kanaa vihannespedillä. Muista kuitenkin käydä nappaamassa tuo juustokakun resepti. Ja nämä herkut nautitaan hyvässä seurassa naapurin, perheen, ystävien tai vaikka omien vanhempien seurassa. Ollaan onnellisia, jooko?


Curry-kookos kana vihannespedillä

kanan rintaa ja koipia
2 isoa perunaa
2 isoa porkkanaa
pieni pala lanttua
1/2 keltainen paprika
3 isoa tuoretta herkkusientä
puolikas tuore valkosipuli tai sen varsi
yksi yksikyntinen valkosipuli
3 kevätsipulia varsineen
curry-kookos maustesekoitus
tuoretta basilikaa

Lohko kaikki vihannekset ja lado uunivuokaan ensin kanan osat ja väleihin kaikki vihannekset, osa jää päälle. Mausta. Muista käydä paistamisen välillä sekoittelemassa vuokaa.
Paista 200 asteessa noin tunti.


Käy klikkaamassa toiseen maalaiskana reseptiin


Nutella-juustokakku


Nautinnollista lauantaita

10 kommenttia:

 1. Onni onkin pienistä asioista kiinni, sen oppiminen vaan voi olla joskus tosi raskaan matkan takana! Herkulliset ruuat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Pitäisi aina muistaa pysähtyä hetkeksi ja kuunnella sitä onnea. Ei elämä kulje ohi, sitä ei tarvitse pelätä.

   Poista
 2. Onni on pieniä hetkiä ja asioita. Minäkin olen joutunut laittamaan elämässä asiat oikeaan tärkeusjärjestkseen ja olen huomannut, ettei tärkeinpiä asioita voi rahalla ostaa.
  Ihanaa herkkua. Rakastan currya, joten pakko olla hyvää.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mielestäni jos ei osaa pienistä asioista nauttia, ei pysty nauttimaan isoistakaan...

   Poista
 3. Olet niin oikeassa! Olen itsekin vuosia sairastanut, joten tiedän miten ihanaa on, kun voi tehdä niitä asioita joista tykkää. Kyllä siinä kasvaa henkisesti itse ja huomaa ehkä helpommin ne onnen aiheet kuin aiemmin. Minulle oli suuri onnen aihe jo se, kun pystyin vihdoin imuroimaan ja siivoamaan :D (vaikka ei se lempihommaa olekaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosin se on aika kurjaa, että vasta sairastuttuaan tajuaa näitä asioita kun sitä ennen on mennyt tukka putkella silmät ummessa. Mutta tosiaan joskus se kroppa tosiaan pysähtyy ja silloin aikaa miettiä elämäänsä....

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!