tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kranssi oveen kierrättäen

Välillä on mukava askarrella ja onkin jo aika vaihtaa ovikranssi uuteen. Tämä on mukava tapa saada jälleen tekstiilijäte hyötykäyttöön. Nämä ovat siis ihan jätekamaa mitä tähän on jälleen käytetty. Kuvat on mitä on sillä tein työpisteen lattialla tätä härpäkettä. Toivottavasti saatte selvää kuvista edes vähäsen. Näillä mennään. Jos tulee kysyttävää niin kysy ihan estottomasti.
Roskaa ei saa aliarvioida, vaikka trikoopaita olisi nukkainen, reikäinen, värjääntynyt, virttynyt ja käyttökelvoton niin siitä voi tehdä vielä vaikka kranssin sisustaa. Kyseinen paita oli niin kamalassa kunnossa, ettei siitä ollut edes kuteeksi. Näin se saa vielä vähän aikaa olla jotakin hienoa.Tarvikkeet

- pahvia
- trokoopaita
- farkun lahje
- leveähköä nauhaa
- hiukan pitsinauhaa
- muutama muotovirheellistä helmeä
- kuumaliimaa

1. Piirrä iso ympyrä pahville vaikka lautasta apuna käyttäen, piirrä myös sisälle pienempi ympyrä asettia apuna käyttäen. Leikkaa irti. 
2. Leikkaa trikoopaita kainaloiden alta ja rullaa makkaraksi pitkittäis suuntaisesti. Ompele muutamalla isolla pistolla ympyräksi. Venytä hiukan niin saat sen sopimaan pahville.3. Liimaa kuumaliimalla trikoomakkara pahville.
4. Pyöritä nauhaa kransiin ympärille liimaa apuna käyttäen. Käytä liimaa vain takapuolelle. Ei haittaa vaikka kranssi on hiukan epätasainen. Se muuttuu kun farkku pingotetaan tuohon päälle.


5. Leikkaa farkun lahkeista suiroja, jotka liimaat kuumaliimalla tiukasti kranssin ympärille. Käytä liimaa vain takana jälleen.6. Voit tämän jälkeen aloittaa koristelun. Aloita liimaamalla pitsinauhaa kranssin ympärille. Koristenauha voi olla muutakin kuin pitsiä. Mitä sattuu kaapissa olemaan.


7. Valmista ruusukkeet. Ne voivat olla millaisia tahansa mutta itse valitsin helpon tien ja käytin koko kransissa kuumaliimaa. Videollinen ohje alapuolella.


Nautinnollista päivää kaikille

8 kommenttia:

  1. Tosi nätti ja kiva kierrätysidea,nuo kukat kruunaa koko kranssin.Myös sisus on mainio idea,usein mietinkin miten voisi kierrättää kestotahraiset trikoopaidat ym.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun oli pakko kokeilla miten toi ajatus toimii ja sehän toimii oikein hyvin. Teen tällä tavoin vaikka joululahjaksi kransseja kavereille.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!