maanantai 13. heinäkuuta 2015

Matkakertomus Krakovasta: Back to KazimierzSiitä on neljä vuotta aikaa kun ensimmäistä kertaa lennettiin Kazimierziin. Nyt palattiin takaisin ja paikka on muuttunut paljon siitä mitä se oli siihen aikaan. Eläväinen ja hyvin boheemi ympäristö. Tytär on käynyt Puolassa ennenkin mutta nyt pääsi tutustumaan Kazimierzin sykkeeseen. Tämä alue ei nuku koskaan. Kun ravintolat sulkevat yöllä ovensa niin tulee torikauppiaat paikalle. Vilinää on koko ajan, taukoamatta. Ravintolat eivät ole kiinni pitkään vaan avaavat ovensa jälleen aamutuimaan. Voit tavallaan viettää koko päivän yhdessä ravintolassa jos tahdot. On aamiainen, lounas, päivällinen pikku purtavat ja näin monet myös tekevät.
Meidän reissu kuvataan monessa eri osassa ja jokaiseen tulee myös jokin ompelu/tuunaus työ. Myös hiukan historiaa koitan ujuttaa johonkin väliin. Kazimierzin historia on värikäs ja myös hyvin surullinen. Paikka tuli tunnetuksi Steven Spielbergin elokuvasta Schindlerin lista. Monet kohtaukset kuten ghetto-kuvaus kuvattiin tällä alueella. Oikea ghetto sijaitsi joen toisella puolen Podgórze kaupungin osassa. Tällä reissulla oli tarkoitus hiukan muistella viime matkaa sekä tutustua uusiin asioihin sekä syödä ja nauttia elämästä. Muutamiin juomiin tulee myös reseptiä kuten myös joihinkin ruokiin. Krakova on näkemisen arvoinen paikka kaikin puolin. Kaunis ja viihtyisä ja jos pitää rosoisesta, romanttisen rustiikisen boheemista asumisesta, elämästä niin Kazimierz on sinun paikkasi.


Lähtöpäivä Helsingistä oli aika viileä, Krakovassa odotti hiukan lämpimämpi ilma, tyttäreni hiukan pelkkää lentämistä, joten oli pakko nauttia lasi viiniä ennen koneeseen nousua. Kuvien julkaisuun on saatu lupa.
Teksti voi olla hyvin hyppivää laidasta laitaan sillä haluaisin kirjoittaa kaiken heti tähän tässä ja nyt mutta se ei ole mahdollista. Koitan rauhoittua hiukan kun kirjoitan.
Pitkä odotus palkitaan. Vihdoin perillä. Päälläni on itse tehdyt ihanat housut sekä toppi. Ranteen helmikoru on myös itse tehty. Kuviin tulee kaavat tai sitten on tehty erikseen ohjeet miten vaate tehdään. 
Emme päässeet heti hotelliin sisään, joten jätimme laukut respaan ja menimme lounaalle tuttuun ja turvalliseen Ariel- ravintolaan. Tutusti tilasin itselleni jälleen latkesseja. Minun herkkuni. Mies testasi lammas-varrasta. Koska useasti annoksia yhdistellään niin kannattaa myös pyydellä reilusti erilaisia kastikkeita mukaan. Voi siis useasti itse kerätä annoksensa sellaisena kuin tahtoo.


Syömisen jälkeen päästiin hotelliin ja matka saatiin kunnolla alkuun. Tällä kertaa yövyimme majatalon tyylisessä B&B-Koloryssa. Hyvin persoonallinen ja erilainen paikka viettää aikaa tämän matkan ajan. Tämä paikka sijaitsee aivan kaiken keskellä ja meteli on sen mukainen. Eli jos tahtoo tosiaan kunnolla nukkua on tämä paikka väärä. Mutta tällaiset matkaajat kuin me niin tämä toimi loistavasti. Tosin he tarjoavat myöskin korvatulpat nukkumiseen. Itse pidin paikasta todella paljon.
Ja aina kun Puolaan tulee kannattaa muistaa ostaa vettä. Täällä ei kannata juoda vettä kraanasta vaan suoraan pullosta. Kannattaa myös pitää huolta, että ravintolassa tuodaan sinetöity pullo pöytään. Kazimierzin alueella saa helposti myös kaupasta kosher- juomia sekä ravintoloissa, oli ne sitten mitä tahansa on mahdollista tilata kosher- viiniä. Muutoin voikin valita minkä tyyppiseen ravintolaan menee, kaikkea mahdollista löytyy alueelta.


Tästä alkaa matkamme, tervetuloa mukaan

20 kommenttia:

 1. Heiii...aivan ihania kuvia jo tässä vaiheessa :). Ja miten helposti pystyykään aistimaan teidän lähtöjännitykset ja matkan alkamisen odotukset - ja sitten se rento fiilis, kun olette paikalla ja aika ikään kuin pysähtyy vain siihen olemiseen ja elämiseen, mitä on saanut oman aikansa odottaa :)

  Kiitos, kun raotat teidän kantavaa matkaanne ja päästät kurkistamaan kauniiseen sydämesi valloittaneeseen kaupunkiin :)

  t. Freeze :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottaminen oli kyllä kauheaa ja nyt taas on kauhea ikävä...ei tää kyllä hyvin mene :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ihana paikka niin tuleekin ihana postaus :D

   Poista
 3. Hienoja kuvia,ihana postaus ja kiva seurata matkaanne.Tehän olette kuin siskokset!

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus. Ja vaikuttaa sellaiselta paikalta, josta pitäisin itsekin: sopivalla tavalla rosoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluetta kyllä kovasti kunnostetaan mutta tuo rosoisuus kuuluu tänne.

   Poista
 5. On ollut ihan mielenkiintoista lukea tätä matkaselostusta:)

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen, ja myöskin ihana postaus! Kuvien avulla pääsee ihanasti ns. reissuunne mukaan. Puola on mielenkiintoinen maa. Historia siellä on myös omalla tavallaan niin surullista ja raastavaa. En ole itse koskaan siellä käynyt, mutta joskus olisi mukava kiertää sielläkin. Mieheni käy Puolassa vähintään kerran kuussa töiden puolesta, milloin pidemmän ajan oleskelulla milloin lyhyemmän, joten ehkä sillä ei ole tullut lähdettyä lomalle sinne. Mukavaa lomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdes joskus miehesi mukana. Ota kaveri mukaan niin saatte kierrellä :) Puola on valloittava maa. Minun ehdoton suosikki on Krakova.

   Poista
 7. Hienoja kuvia. Kuvauksesi perusteella Kazimierzi vaikutti mielenkiintoiselta. Mukavaa vilinää ja eloisuutta. Boheemi on aina plussaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kazimierz on kauneinta osaa Krakovaa. Toki koko Krakova on kaunis mutta itse viihdyn parhaiten juuri Kazimierzissa.

   Poista
 8. Ihana postaus! Ja mitkä herkut! Tosi hienoa, että olette lähteneet reissuun, ihan vihreänä katselen ja varsinkin tuota sinun toppia :) Sympaattisia nuo puu-ukot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolassa on mahtavaa ruokaa. Me tosiaan voitaisiin istua esimerkiksi Novassa aamusta iltaan ja kokeilla kaikkia mahdollisia ruokia mitä listalla on ja välillä pitää pientä taukoa ja katsella ihmisiä.

   Poista
 9. Ihania kuvia, jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa! Puola on mulle kohtalaisen vieras, mutta kiinnostava kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krakovasta on juttua paljon. Ja suosittelen todella lämpimästi kohdetta ihan kaikille.

   Poista
 10. Oi, tosi mielenkiintoista päästä näkemään kuvia ja kuulemaan kokemuksia teidän reissusta! Krakovassa en ole käynyt, mutta innostus paikkaa kohtaan kyllä heräsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkasta on yhdeksän postausta ja koitan kaikki julkaista nyt tuolla ryhmässä niin pääsee kaikki nappaamaan vinkkejä.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!