keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Tyttärelle

Tosiaan tyttäreni ilmestyi perjantaina tänne yllättäen. Ei ollut ilmoittanut mitään vaan pöllähti komiasti paikalle vain. Muutamassa päivässä ehdittiin sukeltaa samban pyörteisiin, shoppailla, kirppistellä, nauttia sea lifen elämää. Myös herkullinen ruoka oli luonamme ja tyttäreni halusi myös äidin ompelevan muutaman jutun itselleen. Ja tiedättekös mitä, tyttären kunniaksi oli pakko väsätä kakkukin.
Muistatteko muuten ne ihanat farkkuhaalarit jotka tein mieheni farkuista? Nyt voi käydä katsomassa miltä ne näyttävät päällä.


Sisko vietti mahtavaa laatuaikaa pikkuveljensä kanssa. Toinen veljistä onkin reissussa, joten hän ei laatuaikaa päässyt viettämään tällä kertaa.Tytär halusi myös mustan topin, tämä on helppo toteuttaa vanhasta t-paidasta kuten tämäkin on tehty.
Leikkaa t-paita kainaloiden alta poikki, suorista kainalon kohdat. Leikkaa takakappale keskeltä puoliksi ja huolitele reunat. Sovita päälle. Laita takakappaleen leikatut osat niin paljon päällekkäin kuin mahdollista, neulaa ne kiinni. Huolittele reuna. Mittaa noin 2cm levyinen kuminauha ja ompele se reunaan kiinni.


Kierrätyskeskuksen ilmaispisteeltä löysin pari vanhaa kirjaa. Pakko lukaista ja katsoa miten paljon ne ovat vanhentuneet aikojen kuluessa. Toki tuo alin kirja on jo -80 luvulta joten se ainakin on vanha jo.


Mekko tehty trikoosta lähes suoraan päälle. Tuubimainen. Yläosa on kaksinkertainen. Helma aavistuksen verran levenevä. Mekko on helppo toteuttaa sellaisenkin joka ei ole paljoa ommellut. 

Ota mallia vaikka tuubitopista, tee se kaksinkertaisena, merkitse vyötärö sekä lantio. Ja levennä aavistuksen verran helmaan päin. Yhdistä ylä ja alaosa toisiinsa. 

Hiukan samalla periaattella kuin trikoohameessa jonka ohjeen olen täällä postannutkin.Jäätelö:

2 kiiviä
4 appelsiinin mehua
Murskaa kiivi sauvasekoittimella ja purista appelsiineista mehu.
Laita kerroksittain jäätelövuokaan ja pakkaseen. 

Oikein ihanaa keskiviikkoa

4 kommenttia:

 1. Onpa upea toppi ja mekko. Varmasti ihanat päällä.

  Tuota jäätelöä on pakko kokeilla. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäätelöä ei voita mikään kesällä...paitsi mansikat, herneet ja kirsikat...

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!