lauantai 13. kesäkuuta 2015

Pikatuunaus

Säätiedot lupailee välillä lämmintä kesää ja välillä taas koleaa ja sateista. Yhtään ei voi taas tietää millaiseksi päivä kääntyy milloinkin. Tosin tänään on luvattu lämmintä ja sillä linjalla mennään.

Kaapissani on pitkään pyörinyt yksi aivan ihana maksimekko. Valitettavasti mekkoa on tullut käytettyä hyvin vähän siitä huolimatta, että tykkään mallista sekä kankaasta erittäin paljon. Se on päälläni jotenkin raskaan oloinen. Mekko roikkui kaappini edessä mietinnässä jonkin aikaa ja ensin meinasinkin, jos tekisin siitä jumpsuitin mutta niitähän tässä tulee tällä hetkellä liukuhihnalta (tulette kohta näkemään) joten valitsin helpoimman tien, eli sakset esiin ja leikkaamaan.

Asetin meko sivusaumat vastakkain lattialle ja päätin leikata helman irti. Aloitin edestä muutama sentti halkion yläpuolelta ja leikkelin viistosti takakappaleelle, takaa en juuri pois ottanut. Siistin leikkausta vielä siten, että helma olisi mahdollisimman jyrkkä. Päärmäsin kapeasti helman. Mekko muuttui heti ilmavammaksi ja kevyemmäksi. Nyt voin käyttää tätä enemmänkin.


Mekon kaava löytyy Burda 7/2010 lehdestä sekä myös tulostusversiona Burdan sivuilta.


Nautinnollista lauantaita

6 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!