tiistai 30. kesäkuuta 2015

Pellavamekko

Olen joutunut turvautumaan peilikuviin joita muuten inhoan mutta nyt ei todellakaan auta valittaa, sillä miehen on pakko opiskella välillä. Näitä korsetti-tyyppisiä juttuja olen tehnyt nyt aika paljon. Eri materiaaleista ja erilaisin muodoin ja leikkauksin. Jokainen löytää kaavan sellaisista lehdistä jotka ovat juhlapukunumeroita tai morsiuspukunumeroita. Lähes jokaisessa lehdessä on ainakin yksi korsettiyläosainen mekko tai asu. Siitä saa hyvän pohjan omille arkivaatteille.

Pellavamekkooni olen käyttänyt vanhaa maksihametta sekä vuorena on verhokangasta. Äitini antamista nauhoista löytyi punainen pitsi joka kehystää mekkoa kivasti nyt. Tällä on kiva mennä lavatansseihin pyörähtelemään helmat heiluen. Toivottavasti saatte jotain selvää kuvista.

Ihanaa tiistaita kaikille

10 kommenttia:

 1. Tykkään mallista, väreistä ja jopa tuo pitsi on mieluinen :D Monta aspektia joista voisi saada tehtyä katastrofin, mutta tämä on onnistunut ja tasapainossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tulee harvoin tehtyä ihan juuri tällaisia klassisempia vaatteita. Olen rönsyilevä ja suuri eleinen ja egoni tarvitsee juuri sellaista yliampuvaa ja katastrofaalista. Ripaus hullunkurista Kassi- Almaa...

   Poista
 2. Tulipas siitä hieno kesäinen mekko! Kiva kuosi & malli ja tuo punainen pitsi kruunaa kokonaisuuden. Jotenkin niin ihanan tyttömäinen :) Kyllä nyt kelpaa mennä lavatansseihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kun näin tuon hameen ilmaispisteellä niin tiesin aivan heti mitä siitä tekisin, tuo pitsi tuli vasta myöhemmin kun se jotenkin oli niin synkkä.

   Poista
 3. Ihana mekkonen, jossa on kaikki kohdallaan. Mulla on kaapissa äidin feresi hänen kansantanssi-ajoiltaan, jossa on aika samanlainen kuosi ja punaiset kanttaukset, tuli ihan se mieleen (positiivisella tavalla, tää on hieno uudistus).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kansallispuvut ovat kyllä valtavan kauniita.

   Poista
 4. Voi miten nätti. Ja istuu sulle niin hyvin! Luovaa, tuo hyvien kaavojen etsiminen juhlapukulehdistä, eipä ole käynyt lainkaan mielessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Niitä pystyy niin hyvin käyttämään kaikessa tällaisessa.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!