torstai 11. kesäkuuta 2015

Miten tehdä t-paidasta hame

Nyt on tullut tehtyä niin iso määrä t-paidoista toppeja, että tehdään välillä hame. Olen myös luvannut näitä t-paita tuunauksia tehdä enemmänkin kun ne ovat aika haluttua tavaraa tällä hetkellä.
Erittäin helppo toteuttaa erilaisia hameita, kynähameista makseihin mutta tehdään tänään ihan perus hamonen vain. Vaihtoehtoja miten tekee on lukuisia ja aina kannattaa kokeilla uusia systeemejä.

Tässä tarvitaan kaksi mittaa, eli vyötärön ja lantion. Mallaa nämä mitat t-paitaan niin, että mahdollisimman vähän jää yli. Leikkaa, ompele sivusaumat. Purkaa jostain vaatteesta leveä kuminauha ja ompele se kiinni hameen vyötärölle. Valmis. Itse käytin vanhaa hametta apuna kun olen niitä tehnyt monet trikootilkuista tuolla samalla ohjeella.
Löysin lumppukassista myös topin joka oli minulle aivan liian iso ja makuuni myös liian pitkä. Tällaiset trikootopit on erittäin helppo muokata sopivaksi.

Asettele topin sivusaumat vastakkain. Leikkaa topin helma viistosti (edestä lyhyempi) edestä taakse. Huolittele rullapäärmeellä. Sovita, nipistä kainaloista sopiva määrä pois. Ompele kavennus. Valmis.Jälleen nopeaa muokkailua ja hauskaa vaatetta kesäkadulle. Seuraavat kuvat ovatkin sitten hiukan hauskoja kun tähän aikaan aamusta on vielä ihan tarhapöllönä. Hiukan ompelua vielä ja sitten voisikin hypätä pyörän selkään nauttimaan maailmasta.
Nautinnollista päivää kaikille

6 kommenttia:

 1. Hieno asu! Kivasti sommiteltu paikalleen tuo kuvio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Nuo kuviopaidat on nyt se juttu. Ovat sen verran erilaisia mitä taas raidalliset tai yksiväriset.

   Poista
 2. ♥kiva asu! Tuollaisia puolihameita minäkin tykkään tehdä.

  VastaaPoista
 3. Taas on tullut paljon hienoja uudistuksia vanhoista vaatteista! Minä en osaa näin lyhyttä hametta käyttää, mutta miksei useammasta vanhasta paidasta saisi pitkää hametta. Hmm..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, pitkää hametta saa monella paidalla :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!