maanantai 22. kesäkuuta 2015

Mehevät pähkinäiset myslileivät

Vaikka juhannus nyt ei ollut mikään ihanan helteinen niin pienistä asioista voi helposti nauttia. Yksi varma tapa nauttia on tehdä herkullisen hyvää leipää. Lämmintä suoraan kotiuunista. Leipä on myös siitä helppo juttu, että sen voi maustaa lähes miten tahansa ja joukkoon voi laittaa siemenistä pähkinöihin. Kaapista kaivoin siis kaikkea mahdollista ja sain aikaan tämän herkku leivän. Leipä on aika tuhtia ja vie nälän hyvin.
Voitte vain kuvitella mikä fiilis oli aamulla kun uunista tuli leipä ja katoimme viileän parvekkeen aamiaista varten. Ei haitannut kylmä ollenkaan kun uunituore leipä lämmitti mukavasti.5dl vettä
2ps (7g) kuivahiivaa
1dl pähkinäsekoitusta
2dl mysliä
1dl fariinisokeria
2 tl suolaa
9-10 dl vehnäjauhoja
1/2dl oliiviöljyä

1. Kuumenna vesi noi 42-asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva, rouhitut pähkinät, mysli, fariinisokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja alusta jauhot vähitellen taikinaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa oliiviöljy. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20min.

2. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat pyöreiksi leiviksi. Kohota leivät hyvin, 20-30 minuuttia.

3. Vedä ristiviillot mahdollisimman terävällä veitsellä leipien pinnalle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.  Tarjoile keiton kanssa.
Mahtavaa päivää

2 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!