sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kaksi mekkoa, yksi kangas

Tein joskus kauan sitten itselleni ihanan A-linjaisen mekon. Siitä on todella paljon aikaa ja mekkoakaan ei ole enää olemassa. Mutta suuren muistojen hellyyttävässä syleilyssä ompelin jälleen itselleni saman mekon samalla kaavalla. Kaava on siis Bonnie 2/96 lehdestä. Lehti julkaistiin nuorille ja oli aika hyvä kaavojen puolesta kuten Miss B. Tällaisia lehtiä saisi olla vieläkin. Nuorten aikuisten muotia sisältäviä lehtiä.

Tällä kertaa kaivoin laatikoistani kankaan josta en ole keksinyt oikein mitään aikaisemmin. Näitä kankaita löytyy paljon hyllyltä ja kaapista. Onneksi nyt projektini tiimellyksessä saan hyödynnettyä näitä. Mekosta jäi yli pieni pätkä kangasta ja kaivoin lumppulaatikostani t-paidan, josta sain hyvän tuubi-osan toiseen mekkoon, etuosan rypytys tuli myöskin jämäkappaleesta, eli jostain kuminauhasta oli jäänyt pieni pätkä, jonka sain nyt siis toiseen mekkooni.

Kaksi aivan erilaista mekkoa samasta kankaasta. Tuubi-mekko on helppo tehdä. Leikkaa tuubi-osa t-paidasta niin, että koko etu- ja takakappaleet tulee käyttöön. Kappaleesta tulee kaksinkertainen niin on napakka. Ompele sivusaumat sekä rypytysosa eteen. Sen jälkeen ompele helmaosan kappaleen susauma yhteen ja ompele rypytyslanka yläreunaan. Rypytä ja kiinnitä yläosaan (venytä hiukan yläosaa). Ompele osat yhteen. Valmis.


Nautinnollista päivää kaikille

4 kommenttia:

 1. Ompa kauniita mekkoja, kiva kangas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itsekkin tykkään tuosta kankaasta aikas paljon. Harvoin vain tuon tyyppistä mistään löytää.

   Poista
 2. Nätti kangas! Mekot on ihanat. Sinä olet kyllä tosi ehtiväinen puuhaaja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Se on tää levoton luonne vähän semmoinen...

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!