keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Paidasta toppi

Kevään viimeinen opistopäivä on tänään. Kun katselen opiskelutaivaltani taakse päin niin moni asia on muuttunut, puhun siis itsestäni, henkisestä kasvusta. Välillä olen miettinyt, että olenko oppinut yhtään mitään mutta sitten huomaan osaavani monta asiaa. Minulla on iso työkalupakki kentälle jo nyt vaikka alussa olinkin aivan suu auki, että voinko joskus olla tuossa. Olen siis pian valmis Nuva. Toivotan niille luokkatovereilleni valtavasti onnea ja menestystä jotka valmistuivat jo nyt keväällä. Oli mahtava tutustua ja tehdä teidän kanssa hommia. Oli myös hienoa kasvaa yhdessä teidän kanssa ryhmäksi. Hieno suoritus.

Nyyhkyttelyn jälkeen palaillaan sitten itse asiaan, eli minun hullutuksiin. Joskus käsiin osuu mitä hassumpia vaatteita. Ja voi mennä jonkin aikaa, ennen kuin keksin niistä yhtään mitään. Tämä tuunaus on myös todella helppo toteuttaa sellaisenkin jolla ei ole kokemusta ompelusta. Aluksi luulin tämän paidan olevan miesten mutta se olikin sitten naisten, kummalliset taskut ja hankala toteuttaa oikein mitään ajatusta, paita ei edes herättänyt mitään...Kunnes. Paita olikin hyvää materiaalia ihan perus toppiin, helppoakin helpompi toteuttaa ja tähän voi tehdä helposti erilaisia muutoksia jos ei ihan samanlaista halua.



Tarvikkeet:

- iso paita
- vinonauhaa
- kuminauhaa
- sakset ja ompelukone

Viikkaa paita sivusaumat vastakkain ja hiha sisäkkäin. Leikkaa etukappaleesta takakappaleesta kainaloiden alta, etukappale hiukan ylempää kuin takakappale. Eli hieman kaarevasti.
Ompele leikattuun reunaan vinonauha ja tikkaa se nurjalle, jätä kuminauhalle aukko. Sovita toppi päälle.
Merkkaa vyötärö kohta ja ompele kuminauhakuja vinonauhalla ja pujota kuminauha. Valmis.




Pakko on laittaa pari kuvaa eilisestä fiilistelystä, sillä pitkästä aikaa olin poikien kanssa ihan keskenään.
Mitä tein poikien kanssa? No nautittiin jääkaapin antimista ja juteltiin. On minulla niin ihanat pojat.





Mahtavaa päivää kaikille!

8 kommenttia:

 1. Hieno tuunaus jälleen! Onnea valmistumisen johdosta :) Mikä on Nuva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Hiukan surullinen fiilis kun ryhmä pieneni ja syksyllä pienenee lisää kun lisää valmistuu etuajassa. Toivottavasti minä siinä porukassa myös.
   Nuva= Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja.

   Poista
 2. Hieno toppi! Ihana ilta sinulla ollut poikien kanssa. Kiireetön yhdessäolo onkin parasta. Mukavaa viimeistä opisto-päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Se on niin ihanaa kun voi istahtaa nauttimaan elämästään...

   Poista
 3. ♥kiva toppi ja herkullinen iltapala!

  VastaaPoista
 4. Hieno suoritus (Nuva ja toppi)! Paljon onnea!

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!