torstai 14. toukokuuta 2015

Miesten paidasta toppi

Mitä tuunaaminen on? Onko se vain sitä, että tehdään vanhasta vaatteesta kokonaan uusi vaate vai voiko tuunaaminen olla myös vain nappien vaihtamista tai koristenauhan ompelua? Minusta kaikki joka muuttaa vaatetta jotenkin on tuunaamista. Toki kokonaan uusi tuote on isotöisempi kuin vain "kasvojen kohotus"mutta siitä huolimatta tuo pieni "kasvojen muokkaus" on hyvin tärkeä osa tuunausta.
Olen tuossa jo jossakin FB-ryhmässä sanonut, että minulla on ompelujumi mutta enemmänkin tämä taitaa olla kiinnostuksen puute. Ei kauheasti kiinnosta ompelut vaan liihoittelisin fillarilla ympäri maailmaa mieluummin. Vaikka kelit ovatkin mitä on. Eli kevätuupumusta on havaittavissa. Onneksi ollaan jo toukokuussa ja kohta kirmataan kesälaitumille.

Paitani tein niin, että leikkasin ensin hihat pois, sen jälkeen sovitin ja merkkasin kainaloihin miten paljon otan sisään. Merkitsin myös olkapään uuden kohdan. Leikkasin ensin hihansuut uudelleen ja ompelin vinonauhan reunaan jonka taitoin nurjalle puolelle. Ompelin paidan kainaloista helmaan A-linjaisesti, irrotin kauluksen ja lopuksi muotoilin helman ja huolittelin sen vinonauhalla.
Nautinnollista helatorstaita

10 kommenttia:

 1. Sä oot niin kätevä tuunailija kyllä :) Pitäisi itsekin vähän rohkeammin kokeilla uusia juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on hyvä laku jo :) Kyllä sitä rohkeutta sitten tulee pikku hiljaa...

   Poista
 2. Tämä on kyllä taas niin kiva tuunaus, malliltaan kaunis toppi! Kaikki toimenpiteet, joilla saadaan vaatteen käyttöikää jatkettua tai uudistettua sen ulkonäköä ovat minustakin tuunausta. Eihän niiden välttämättä tarvitse olla suuria, esimerkiksi housun polvien paikkaaminen tai koristeiden lisääminen vaatteeseen tekee vaatteesta tuunatun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mielestäni kaikki pienetkin muutokset vaatteeseen on tuunaamista.

   Poista
 3. Hauska uudistus! Pienitöinenkin uudistus on tuunaamista mielestäni. Se kuitenkin muuttaa vaatteen ulkonäköä. Isompi tuunailu on sitten todella vaatteen uudistamista uusiokäyttöön. Ihanat kuvat muuten, asenne on sellainen, että Kesä tule nyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aivan jäässä kun noita kuvia otettiin. Kylmä tuuli ja pistävä sade...yök

   Poista
 4. Ihanan tunnelmallinen kuvasarja! Todella kekseliäs tuunausidea.

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!