lauantai 16. toukokuuta 2015

Käyttämätön paita+tilkku=jumpsuit

Minun on välillä todella isoja vaikeuksia päättää mitä seuraavaksi postaan. Tämäkin työ on odottanut jo jonkin aikaa, että pääsee esiin. Tämä jumpsuit on todella helppo tehdä ja jos kaapista löytyy paidan lisäksi myös shortsit niin pääsee todella helpolla. Omaan työhöni en löytänyt shortseja kaapista joten ompelin ne nopeasti itse tilkusta.Tarvikkeet:

- Paita
- tilkku tai shortsit
- vinonauhaa
- n.1 cm levyistä kuminauhaa

1. Taita paita olat vastakkain, leikkaa kaula-aukkokauluksen ommeljuovasta hihoihin..osa hihaa leikkautuu myös pois. Leikkaa myös paidan helma lyhyemmäksi. 
2. Shortsit: Poista vyötärökappale sekä avaa muotolaskokset (olisi hyvä jos shortsit olisivat isommat mitä yleensä käyttää. 
TAI
2. Tilkku: Ompele löysähköt shortsit ilman muotolaskoksia ja vyötärökaitaletta.
3. Huolittele paidan kaula-aukko vinonauhalla, tee siis kuminauhakuja nurjalle puolelle. Mittaa kuminauha ja pujota se kujaan.
4. Yhdistä paita ja shortsit toisiinsa.
5. Mittaa kuminauha vyötärölle ja ompele se samumanvaraan vyötärölle. Ja koska en halua niitä tilkkuja nurkkiini ja pyrin siihen, että jatkuvasti ei jäisi isoja paloja leikkuujätteeseen niin loppukankaasta ja t-paidan hukkapalasta tein toppi/hame-systeemin. 
Näitä pääsee katselemaan päälläni kesällä ihan varmasti.
Aurinkoista lauantaita

13 kommenttia:

 1. Ei tämä ole jumpsuit, romper tai playsuit lienee oikea nimitys jos ei shortsihaalariksi osaa kutsua ihan suomalaisittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Romper ja playsuit ovat aika vanhoja nimityksiä. Niitä käytettiin mun lapsuudessa varsinkin lasten froteisista shortsiasuista. Minulle ne on kaikki samaa haalaria. Joten saan varmasti anteeksi töppäilyni :) Jumpparit mitä jumppareita.

   Poista
  2. Jos tarkkoja ollaan niin tämä on hyppypuku eli jumpsuit joka on yleisnimitys kaikille yksi osaisille haalareille. Jos halutaan täsmentää niin voidaan käyttää nimitystä jumpsuit shorts tai romper tai playsuit.

   Poista
 2. Ihan loistava idea taas! Tätä täytyy kokeilla itsekin joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa. Itse ainakin tykkään kovasti.

   Poista
 3. Upea ja apua noita ihania kenkiä!
  Ihanaa viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eikös vain olekkin ihanat kengät. Mieheni on ne joskus hankkinut minulle. Minä kun en saa kukkia vaan saan niiden tilalla kenkiä :)

   Poista
 4. Ihana hiukan romanttinen asukokonaisuus! Olet mestari kokoamaan asusteet vaatyteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä edes kauheasti mieti niitä, nappaan lähimmät. Useasti kyllä päässä on se mitä ajattelen ja se on aika helppo koota kuviin.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!