tiistai 21. huhtikuuta 2015

Tulevan tuunaajan aloituspakkaus

Sain todella hienon "listan" postausideoita käsittelevän kommentin. Valtavasti kiitoksia kyseisestä kommentista. Alkuun on pakko sanoa se, että minä säästäisin oikeasti ihan kaiken minkä irti saan mutta olen koittanut nyt tarkkaan miettiä mitkä ovat ne minun top jutut jotka aina otan talteen.

Vaikka kerään kaikki säästöön niin on aikoja jolloin käyn varastot läpi ja varsinkin ns. "tekstiilijäte" jota en ole oikeasti tarvinnut eikä ne edes innosta minua mitenkään vedän paloiksi ja täytän niillä esimerkiksi isot lattiatyynyt. Niin kuin tein juuri säkkituolin kohdalla. Kyseinen tuoli imi ison määrän tilkkuja ja tekstiilijätettä sekä lankakeriä joita ei tule todellakaan missään koskaan käytettyä.

Valitettavasti en itse ole mitenkään järjestelmällinen, minulla on järjestelmällinen kaaos mutta katsotaan löydänkö joitain ideoita netin upottavasta suosta. Täällähän minä päivät pitkät makaan kone kätösissä, joten voin hyvin käyttää ajan välillä hyödykseni. Siivoamaan en ihan heti ryhdy, sillä en sen jälkeen löydä enää itseänikään tuolta tavaroitteni joukosta.
Mutta totta on, että minäkin tarvitsisin järkeviä säilytys ratkaisuja tuohon sekamelskaan jonka olen jälleen aiheuttanut. Ehkä me kaikki yhdessä saadaan meidän säilytystilat toimiviksi ja siistiksi. Pelottavaa...

Otetaan nyt ihan tällainen top 10- lista tähän. Tylsä mutta ehkä se jotenkin aukeaisi enemmän kun on tuommoisessa lista muodossaan. Järjestystä en ole miettinyt vaan laitan sen mitkä on se juttu. Koitan laittaa myös jonkun idean mitä niistä voi tehdä.

1. Kaikki rikkimenneet korut ja korujen osat
2. Napit, kaiken kokoiset ja näköiset
3. Vetoketjut
4. Vaatteissa olevat koristeet yms.
5. Vyöt ja vyön soljet
6. Vaatemerkit
7. nahat (teko, aito kierrätettynä)
8. Kaikenlainen pitsi (verhot, reunapitsit, pöytäpitsit)
9. Trikoo, ihan kaikenlainen trikoo (hyvä ja huonokuntoinen)
10. Farkku

Ja tietenkin tästä listasta puuttuu lukematon määrä muitakin materiaaleja joita tuunauksessa on hyvä käyttää. Mutta noilla pääsee jo todella pitkälle kun rakentaa omaa tuunaus varastoa. Oikeastaan noilla minäkin olen aloittanut. Ja ne isot tuunattavat joissa näitä matskuja voidaan käyttää löytyy ihan omastakin kaapista esim. kauluspaidat, hameet, neuleet yms. Jos ei halua tai ei ole mahdollisuutta kiertää ilmaispisteitä tai kirppareita.

Tästä listasta on jo helppo tehdä vaikka ja mitä ihan vaikka noinkin tai sitten voi yhdistää muihin juttuihin. Laitan vaikka muutaman esimerkin, pieniä juttuja vain. Useat näistä onkin nähty moneen kertaan blogissa ja ympäri feissaria. Mutta kertaus on opintojen äiti, näin sanotaan.

1. Koruista voi tehdä uusia koruja tai koristella vaatteita. Ohje koruun.


2-4. Nappeja sekä vetoketjuja voidaan käyttää niin korujen tekoon tai vahtaa vaatteisiin. Vaate muuttuu erilaiseksi hyvinkin pienin jutuin, vaikka vain nappeja vaihtamalla. Vaatteissa olevat koristeista saadaan myös kaikkea aivan ihanaa. Kuten vaikka samba-asujen kivistä. Ohje koruun.


5-7. Vöistä ja soljista saadaan myös uusia vöitä, koristeita tai koruja tai laukkuihin kantokahvoja. Mitä vain mieleen juolahtaa. Vaatemerkkejä voi käyttää joko koristamaan vaatetta tai paikata sillä jotain. Nahkaa voi käyttää melkein mihin tahansa asiaan. Koristella farkkuja, tehdä koruja kuten yllä, Tehdä pussukoita ja nyssyköitä tai vaikka avaimenperiä. Kuvia
8. Pitseistä aina keksii jotain. Niillä voi koristella vaatteita, voi tehdä vaatteita...aivan mitä tahansa. Ohje
9. Huonokuntoisen trikoon voi leikata kuteeksi ja virkata siitä joko matto tai laukku. Huonokuntoisesta voi kyllä tehdä muutakin jos tahtoo, itse olen tehnyt tunikan trikootilkuista jotka eivät mitään priimaa todellakaan ole. Hiukan postaa nukkaa ja ei muuta kuin käyttöön vain. Jos trikoo on oikein kamalassa kunnossa niin sen voi repiä pieneksi silpuksi ja käyttää täytteenä tyynyissä.10. Farkkua tuskin paljoa tarvitsee avata. Farkusta voi tehdä melkeimpä mitä tahansa. Päällystää sohva tai tehdä pienempiä juttuja koruista hiuspinneihin. Tee vaikka vanhoista isoista farkuista itsellesi lappuhaalarit. Kuvia.


Toivottavasti tästä postauksesta olisi jotakin hyötyä ja inspistä. 
Tuunausiloa kaikille 

14 kommenttia:

 1. ♥Nelli, sinä olet kyllä taitava♥

  VastaaPoista
 2. Hyvä lista, itsekin säästelen juuri noita samoja asioita. Tällä hetkellä etenkin pitsit kaikissa muodoissaan on hittijuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkästään noilla saa jo vaikka ja mitä muokkauksia vaatteisiin.

   Poista
 3. Sulta löytyy aina niin hyviä ideoita,kunhan vaan osaisi ommella;D

  VastaaPoista
 4. Hyviä ideoita! Se säilytystilan tarve (ja että muistaa mitä kaikkea siellä jemmassa on :) vaan tuppaa olemaan haaste välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, joo tuo on se isoin onglema tässä. Tila ja se, ettei välttämättä muista mitä kaikkea jo on kaapissa.

   Poista
 5. Hyvä lista. Ja hitto kun oliskin noin näppärä käsistään! Wau!

  VastaaPoista
 6. Oletpa taitava! Minä olen vuosien mittaan jemmaillut kaikenlaista, mutta nyt käytän askartelutarvikkeita pääsiassa lasten kanssa askarteluun. Mun oma juttu on lähinnä neulominen ja virkkaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin menee tuonne iltikseen aika paljon tavaraa, joista voivat askarrella juttujaan.

   Poista
 7. Mielenkiintoinen postaus ja otan kyllä vinkit talteen, jos joskus olisi itselläkin aikaa tuunailla! Tykkään kyllä kovasti kaikista DIY jutuista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa. Tuunaus on todella helppoa..Aina ei tarvitse rikkoa koko vaatetta kun pienillä muutoksilla saa vaatteesta jo ihan erinäköisen.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!