keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Teinien makuun

Uudet lukijani eivät ehkä ole aikaisempia postauksia kovin pitkälle lukeneet niin kerron tässä sen, että opiskelen nuoriso-ja vapaa-ajanohjaajaksi. Mieluisin asia tässä hommassa on juuri näiden tuunausten ohjaaminen eri ikäisille. Olen suunnitellut, että tänä keväänä tai alkukesästä järjetäisin tuunaus illan tutuilleni, paikkakin on olemassa. Kokeilen siis eri tasoisia juttuja, jotka sopivat pikku lapsesta iäkkäisiin. Kaikki kokeilut ja testaukset laittelen tänne. Osa näistä ei jää sellaisiksi vaan ne puretaan mutta roskiin mikään ei mene. Olen tähän postaukseen valinnut teinien makuun helpon ja erittäin nopean muokkauksen. Variaatioita tähän on lukematon määrä, ihan yhtä monta kuin on nuoria.Jos kaapista löytyy jokin vanha collegepaita tai huppari, jota ei enää halua sellaisenaan käyttää niin tämä on ihan sinun juttusi. Tähän tuunaukseen ei tarvita edes ompelukonetta jos ei sitä ole. Sakset, pätkä nauhaa ja napit tai vaikka niitit riittää. (Säästä huppu, sitä voidaan tarvita jossakin muussa tuunauksessa vielä)


Leikkaa resori tai huppu irti, sekä myös hiharesorit. Taita paita kaksinkerroin niin, että takakappale menee puoliksi.


Leikkaa takakappale puoliksi. Reunaan voit kiinnittää koristenauhaa, pitsiä tai jättää sellaiseksi. Itse ompelin pitsin, mutta sen voi todellakin jättää pois jos ei ompelukonetta ole tai sitten jos pitsin haluaa niin tekstiililiimaakin voi hyvin käyttää tässä.


Ompele käsin muutamalla pistolla nauha takakappaleen puoliskoihin ja kiinnitä napit, niitit tai muut koristeet piiloittamaan ommel. Valmis uusi paita.


Mukavaa päivää

8 kommenttia:

 1. Tuli tosta hupun säästämisestä mieleen, että kiinnostaisi lukea postaus siitä, miten säilytät erinäisiä lumppuja toisin sanoen aarteita, joista taiot kaikenlaista. Mulla kun on kankaat kohtuullisen siististi yhdessä hyllykössä ja jossain keskeneräisissä vähän epämääräisemmissä läjissä, mutta just nää tuunausprojektit on kamalana vyöryvänä kasana.

  Huvittaisi ommella enemmänkin vaikka just omista vanhoista kouluikäiselle tyttärelle jne, mutta kaoottisuuden vuoksi tuntuu siltä, ettei "kaikkea" voi säilyttää.

  Myös tuunaajan perustarvikkeet vois olla kiintoisa postaus, siis että mitkä ompelutarvikkeet on usein siihen hommaan hyödyllisiä ja mitä kannattaa erityisesti ottaa talteen vanhoista kamppeista ja mitä niistä voi tehdä. Mulla yksi myönteinen yllätys oli esimerkiksi lauenneet keinonahkaleggarit, kun keinonahkasta saa vaikka mitä kivoja yksityiskohtia, plus sen kierrättäminen on tuplasti tyydyttävää kun se on matskuna sellaista turhaa ydinjätettä.

  Ei sillä että yrittäisin täältä huudella, mitä sun pitäisi kirjoittaa, mutta aattelin vinkata että ainakin itseäni kiinnostaisi tällaiset ehdotetut vinkit kokeneemmalta tuunaajalta :) Mun oma tavoite on luoda sekamateriaaleista, siis uuden ja vanhan sekoituksia, kun vanhassa on usein enemmän rouheutta (nyppyä yms), jota en halua työvaatteisiin, mutta samaan aikaan haluaisin uusiokäyttää hyväkuntoisia vanhempia materiaaleja. Myös muodistaminen kiinnostaisi enemmänkin, eli että tuunais vanhoja tähän päivään.

  Tulipa pitkä sepostus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti palautteesta :)

   Ei todellakaan kaikkea voi säästää, se on selvä asia. Mutta erittäin hyviä ideoita annoit ja voisin alkaa tuollaisten postausten tekemistä miettiä.
   Tosuus on tosin se, että minulla on tällä hetkellä aika kaaos täällä kun toin sieltä tekstiilipenkojaisista valtavan määrän tavaraa. Mutta hengitän rauhassa ja laitan järjestykseen. Hiljaa hyvää tulee.

   Laitan siis mietintä myssyn päähäni ja alan miettiä miten toteuttaisin ideat :)

   Poista
 2. Helppo ja hauska idea! Miten ihmeessä keksitkin nämä ideat? Minäkin kaipaan esim. erilaisille nauhoille säilytysideoita. Nyt ne ovat kierrettyinä pahvisille levyille monitoimikoriin. Jostain syystä vaan niitä nauhoja on kertynyt niin paljon, että joku näppärämpi ja pienempään tilaan menevä systeemi olisi kiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen kyllä niin huono näissä hommissa...omat nauhat on isossa laatikossa sikin sokin ja hujan hajan :) Ihme etteivät ole solmussa.

   Poista
 3. Jäikö se hupparin tasku tonne selkäpuolelle, vai...? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasku on edelleen etukappaleella. Takana on tuo halkio.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!