perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kauluspaita ja rikkinäinen hame

Kommenteissani eilen puhuttiin Nihtisillan penkojaisista ja nyt esittelen työni jonka materiaalit ovat tuolta nihtisillasta. Huollan aina kaikki tekstiilit ennen kuin otan ne käyttöön ja tällä kertaa projekti on edelleen kesken. Kun olen pessyt tuotteet niin tarkastan huolella missä on rikkoutuneita kohtia. Nihtisillasta tuli kotiin yksi paita joka oli niin huonossa ja haperossa kunnossa, että se hajosi ihan käsiin ja meni siis suoraan roskiin.

Miesten paidan leikkelin ensin halter-neck tyyppisesti ja huolittelin reunat kanttinauhalla. Kavensin yläosan itselleni sopivaksi ja leikkasin helman lyhyemmäksi. Hameesta otin vyötärönauhan pois sekä leikkasin hemeen kaarelle, samalla katosi reikä joka hameesta löytyi. Hameen etuosa lyheni aivan liikaa joten ylimääräisestä kankaasta tein hameen etuosaan rypytyksen. Piiloitin vetoketjun sivusaumaan. Kuvassa mukana myös vyö jonka olen tehnyt pitsistä. Kivoista koristenauhoista saa tehtyä todella ihania vöitä. Soljetkin voi ottaa vanhoista vaatteista ja vöistä käyttöön. Myös kauniit ja suuret turkishakaset on kivavaihtoehto vöihin kuten myös koristeelliset ja upeat napit.Ihanaa viikonloppua kaikille

10 kommenttia:

 1. Hieno kokonaisuus tuli, itselläkin olisi vaateita tuunattavaksi, mutta on jäänyt suunnittelu asteelle vasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Olet tehnyt jo puoli työtä kun suunnitelmat ovat valmiit. Ja kun ensimmäisen saat valmiiksi niin sitten haluat tehdä lisää, lisää ja lisää :)

   Poista
 2. Ihania nämä sinun duunaukset, mutta olisi kiva nähdä miltä ne näyttävät myös päällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä tulee kyllä. Pisän siitä kun vaate on liikkeessä ja siksi mieluiten juuri käytössä haluan kuvata näitä en niin, että vetaisen vaatteen päälle ja sitten kuvataan. Monesti blogissani esitellään asioita tasokuvana ja sitten käytössä jossakin tilanteessa. Välillä onneksi käy niin, että vaate tulee heti käyttöön yms. Joskus taas on ihan kiva ottaa noita "kotikuvia".
   Mutta tulossa on kun tarkenen liikkua nuo päälläni ;)

   Poista
 3. Tää on upea! Onko mekon selkä avoin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)
   On juu, ei kokonaan mutta yläselkä on paljas.

   Poista
 4. Kaunis, kengät ovat kuin piste iin päälle! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Olen saanut nuo kengät mieheltäni. Meillä kun ei tuoda ollenkaan kukkia vaan saan kenkiä kukkien tilalla ;)

   Poista
 5. Onpas kivasti otettu vanhat vaatteet uudelleen käyttöön!Kunpa osaisi itsekkin noin ideoida...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Alku on aina hankalaa, minäkin olen saanut hakemalla hakea, että mitä teen mistäkin kun olen aloittanut tuunauksia. Mitä enemmän näitä tekee niin sen helpommaksi tulee ideointi.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!