torstai 30. huhtikuuta 2015

Hyvää vappua

Olen paljon koittanut miettiä, että mitä ihmeitä kirjoittelisin tänään. Ei tämä pakonomaista ole mutta mietinkin tätä lähinnä sen mukaan, että on vappu. Meillä ei nimittäin ole mitään tiettyjä tapoja miten vietämme vappua, ei ole perunasalaattia ja nakkeja niin kuin olen kuullut monilla olevan. Ainoa on ollut Turussa asuessamme Tivolissa käynti muuten ei ole mitään ihmeitä. Ehkä meillä voisi olla enemmänkin tuo ruoka ja syöminen se ainainen juttu. Aina vaan syödään. Viime vuonna meillä oli kaikenlaista herkkua esillä ja hyviä reseptejä tuli kokeiltua ja aamun brunssilla totta kai söimme mitä eilisestä jäi. Koska meillä ei mitään tiettyjä juttuja ole niin olisi kiva kuulla mitä teidän vappu perinteisiin kuuluu?

Tämän vuoden herkut näette kyllä myöhemmin, näin päätin. Tänään muokataan vähän tulevan festari kesän helle toppeja. Sopiiko?

Vanha ylisuuri miesten t-paita on tähän tuunaukseen hyvä. Leikkaa sivusaumat auki ja leikkaa hihat irti. Leikkaa kainalon alta viistosti kohti toista olkaa. Ompele aukko kaksoisneulalla. Leikkaa takakappale lyhyemmäksi etukappaletta (säästä leikattu kappale). Mittaa kainaloista miten paljon ompelet paitaa sisään. Leikkaa hihasta pala jonka rypytät ja ompelet hihansuuhun. Rypytä takakappaleen leikattu osa ja ompele se kiinni takakappaleen helmaan. Ompele sivusaumat. Näin saat uuden festari topin.Edestä


Takaa

Oikein ihanaa vappua

10 kommenttia:

 1. Kiva idea!
  Terv. blogisi uusi lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa. Toivottavasti viihdyt :)

   Poista
 2. Paidasta tuli tosi kiva ja ruoka on elämän parhaita asioita <3 Moi uuteen blogiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja näin on...miten ihanaa onkaan kerääntyä ruokapöydän ympärille ja nauttia elämästä ja elämän antimista :) Tervetuloa ;)

   Poista
 3. Hyvännäköinen toppi! Ei meidänkään vappuun mitään ihmeellisiä perinteitä kuulu, syödään hyvin ja ilmapalloja laitetaan. Munkit tai tippaleivät ovat ainoa, mitä joka vappu löytyy syömäpuolelta ja lohi/kala yleensäkin. Hauskaa Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Meillä on nuo munkitkin kyllä jääneet pois.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!