sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Herkku leipänen

Meillä on viime viikko ollut "mitä kaapista löytyy"-viikko. Tarkoituksena on ollut syödä ja tehdä kaapeista kaikki varastot pois. On helpompi siivota ja esimerkiksi sulattaa pakastin kun syö kaiken tyhjäksi. Tämä viikko on ollut ratkiriemuksas ihan siitä syystä, että kaikenlaista hullua on tullut testattua ja maisteltua. Tulen tässä antamaan pieniä vinkkejä miten selvittiin tuosta viikosta. Tällainen tosiaan virkistää mielikuvitusta todella paljon. Mietimme myös sitä, että miksi ihmeessä ostamme niin paljon leipää kaupasta kun itse tehty on niin valtavan herkullista...Eli tästä on hyvä jatkaa perinnettä ja leipoa itse herkulliset leivät. Eli todellakin, nyt tulee jälleen herkku leipänen ohjeineen.


Ohje on jälleen Leivotaan lehden leipäkirjasesta. Muokkasin hieman ohjetta sillä kaikkea ei löytynyt kaapista. Sokerin tilalle laitoin fariinisokeria. Nämä leipäset ovat todellakin herkkua.Kaapista löytyi muussia, porkkanaa ja herneitä. Kaikki soseeksi vain. Oli todella hyvää vaikka olisi saanut olla enemmän sosekeiton löysää. Toimii muuten hyvin muussinakin vaikka kalan kanssa. Ehkä testaan ensi kerralla niin.


Oikein ihanaa sunnuntaita 
ja muistakaa äänestää

8 kommenttia:

 1. Herkullisen näköiset tosiaankin.Minun piti äänestää mutta ennakkoäänestys ulkomailla 4 pv,oli juuri kun oli pyhät eikä julkista liikennettä ollut 2 päivän aikana siitä ajasta.,Ja kun piti mennä äänestämään niin huomasin että oli liian myöhäistä. Varsinaisena äänestyspäivänä ei ulkomailla voi äänestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se on juu. Katsotaan nyt millainen hallitus tästä muodostuu...

   Poista
 2. Teeleivät ovat ihania, varsinaisia arjen pelastajia. Mun täytyisi pitää tuollainen tyhjennyskuukausi, niin paljon vielä sieniä ja marjoja jäljellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tyhjennyt kaudet ovat hyviä sillä ruokaa ei todellakaan mene näin hukkaan. Toki aloitettiin jo aikaisemmin tämä kuin vain tuo viikko mutta tuo viikko oli se hauskin kun alkoi tarvikkeet olla nolla luokkaa :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!