keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kesä tuunaukset

Kevät porskuttaa jo kovaa vaikka uhkailtu on takatalvella niin siltikin katson kesän suuntaan ja toivon aivan ihanaa kesää. Ainakin pääsen jälleen käymään Kazimierzissa ja tällä kertaa seikkailen tyttäreni kanssa. Meillähän oli reissu myös Riiassa kun tyttö täytti 18 vuotta. Koska osallistuin "vuosi ilman uusia vaatteita"-haasteeseen niin eipä paljoa kannata odottaa ostospostausta tuolta reissulta. Mutta kyllä siitäkin huolimatta taitaa jotakin pientä tulla mukana Suomeen.

Joka tapauksessa tämän postauksen tarkoitus on tehdä kesäisistä tuunauksista pieni yhteinen idea-pläjäys. Niin kuin tuolla on kerättynä yhteen kaikenlaisia tuunailuja. Kesä jutut haluan kuitenkin erikseen ja toivon, että saatte jotian ideoita näistä hullutuksista.

Lapsuuteni kesiä vietin Paraisilla ja muistan niin elävästi miten huvilan emännällä oli puettuna tämä froteinen mekko aina saunan jälkeen. Kun emäntä vuosia sitten kuoli niin kävin pelastamassa muutamia muistoja itselleni. Tämä mekko oli yksi niistä mutta koska en tällaista käytä, tein siitä helleasun. Alkuperäistä mekkoa voi käydä katsomassa myös halutessaan.


Kaikki tietävät, että kaikkein helpoin tapa muokata vaatteita on leikata farkkujen lahkeet lyhyeiksi. Näitähän tekee useammankin jos siltä tuntuu. Minulla on odottamassa tuolla yhdet farkut jotka meinaan leikellä lyhyeiksi lötköshortseiksi.


Vanhat kesämekotkin saa uutta poveria kun ne muokkaa. Minulla oli pitkään kaapissa koristamassa itselleni aivan liian pitkä mekko. Siitä olikin helppo pyöräyttää minihame ja toppi.


Vanhoista verhoista saa tehtyä vaikka mitä ihanaa kuten vaikka mekkoja tai laukkuja niin kuin minä tykkään tehdä. Tämä kesäkassin verho on ensin värjätty ja sen jälkeen leikattu tehty tarkoitukseensa.


Vanhat mekot jotka jostain syystä ei enää toimi päällä tai eivät ole toimineetkaan vaikka ovat näyttäneet aivan ihanille ensin, voidaan muokata nopeasti ja helposti. Taitetaan mekko puoliksi ja leikataan helma vaikka hiukan vinoon jos tahtoo. Ennen ja jälkeen kuvia pääsee katsomaan täältä.
Shortsit voidaan tehdä vanhoista kukkafarkuista leikkaamalla lahkeet tai voi ommella kokonaan uudet vaikka tilkusta. Kuvassa korkeavyötäröiset shortsit.


Kaapistani löysin aikanaan ihanan kesämekon jota en ollut käyttänyt kertaakaan. Mutta nyt käytän mielelläni sillä mekko muuttui tunikaksi ja sai uutta ilmettä punonnalla.


Rannalle tarvitsee aina jotain minkä heittää uikkareiden päälle. Liian suuri teeppari muutti pienesti muotoaan. Eli leikkelin kahtia, Leikkelin myös ison kaulaaukon. Tilkusta tein välipalan ylä-ja alaosien väliin kaksinkertaisena. Välikappaleeseen laitoin nauhan. Taakse omelin muutamalla pistolla nauhan joka pitää kaula-aukon kuosissaan.


Sitten esittelen yhden lempitöistäni. Minulle jo aivan liian suuri mekko hyödynnettiin niin, että yläosa pienennettiin ja muotoilin selkäosan uudelleen ja mekkoosan kaavoitin shortseiksi. Nämä kaksi osaa yhdistin toisiinsa ja sain aikaiseksi hiukan toisenlaisen jumpsuitin. On ihan ehdoton suosikki.


Jätetään seuraavaan kertaa jotain myös.
Oikein mukavaa päivää teille kaikille

10 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!